Ziua 183. Piaţa Victoriei nu uită: "Vreau şi cer ca Dragnea să îşi asume Ordonanţa 13!"

"Fără penali în funcţiile publice, transparenţă în administraţia publică centrală şi locală şi justiţie fără corupţie", cer protestatarii reveniţi pentru a 183-a seară consecutiv lângă clădirea Guvernului unde, acum o jumătate de an, se "legaliza hoţia."
Protest
Protest (Epoch Times)

13 pare să fie număr cu ghinion pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, căci protestatarii #rezist, reveniţi pentru a 183-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei din Bucureşti, continuă să-i ceară să-şi asume Ordonanţa 13, actul normativ prin care fostul guvern PSD-ALDE a încercat să modifice Codul Penal în favoarea corupţilor.

În plus, protestatarii cer ca penalii să plece din funcţiile publice, ca politicienii şi aparatul de stat să lucreze în favoarea cetăţenilor iar Justiţia să fie lăsată să îşi facă treaba. Până când aceste deziderate nu vor fi atinse, ieşitul în Stradă trebuie să continue, consideră cetăţenii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Au trecut fix 6 luni de la începutul "mega-protestului anticorupţie" din Piaţa Victoriei. Şi spun "mega-protest" nu numai pentru că în data de 5 februarie a atins vârful de 600.000 de manifestanţi în toată ţara, ci şi pentru faptul nu a fost întrerupt nici măcar o zi şi continuă şi astăzi, ce-i drept cu mult mai puţini oameni.

După felul în care coaliţia PSD-ALDE a înţeles să guverneze ţara, se pare că ne apucă din nou iarna cu căciuli, fulare, bocanci şi pancarte în Piaţa Victoriei. Salutăm descinderea DNA la sediul Guvernului pentru ridicarea unor documente cu privire la posibile acte de corupţie în cazul concursurilor de angajare pe funcţii de conducere în cadrul ministerelor. Ar fi ideal ca DNA să extindă anchetele de cercetare şi în instituţiile administraţiei publice locale unde angajările prin concursuri "aranjate" a clientelei politice au devenit lege. De fapt, asta este principala cerinţă din Piaţa Victoriei: fără penali în funcţiile publice, transparenţă în administraţia publică centrală şi locală şi justiţie fără corupţie. Noi nu vom ceda, asta să fie clar!", transmite o protestatară.

La rândul său, o altă participantă la protest reaminteşte şi ea că parlamentarii au lucrat în favoarea infractorilor şi cere ca Dragnea, liderul partidului care controlează şi Guvern şi Parlament, să îşi asume OUG 13.

''Ies în stradă din 22 ianuarie, când se zvonea deja că parlamentarii cu dosare penale vor să dea legi ca să scape de puşcărie. Pe 31 ianuarie s-a dat Ordonanţa 13 prin care intrau în vigoare legea graţierii şi legea amnistiei... astfel infractorul Dragnea, preşedintele camerei deputaţilor şi alţi politicieni infractori ar fi scăpat de puşcărie foarte uşor, pocnind din degeţele... hocus- pocus! Continui să ies de 183 zile pentru că vreau şi cer ca Dragnea să îşi asume Ordonanţa 13!", declară tânăra.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar cere şi el politicieni oneşti, guvernanţi care să nu dea DNA-ului motive să vină peste ei şi, nu în ultimul rând, le transmite românilor că schimbarea începe în noi şi începe cu adevărul.

''Îmi doresc doar adevărul. Minciuna şi omisiunile au îmbolnăvit şi pervertit. Vreau să avem politicieni care să nu se ascundă după cuvinte. Vreau să nu avem motive pentru ca DNA-ul să facă descinderi, inclusiv la Guvern. Abuzurile mă jignesc. Jandarmeria are ochelari de cal. Prea multe foruri care ne conduc şi-au pierdut busola. Primăria Capitalei este un instrument de genocid al bucureştenilor!

Ne-am împuţinat şi ne-am împuţit pe zi ce trece. Calitatea aerului unui municipiu este identică cu cea a primarului loco. Calitatea traiului unei ţări este identică cu treaba conducătorilor săi. Voi manifesta şi mă voi manifesta până când lumea va pricepe că schimbarea e doar în noi. În adevăr...", susţine protestatarul.