Predoiu: Dragnea ameninţă că e "pregătit de război". Gândeşte ca un gangster de tip Sud-America anilor '90

Când ameninţi statul şi spui că eşti "pregătit de război" înseamnă că gândeşti ca un gangster de tip Sud-America anilor 1990, l-a acuzat liberalul Cătălin Predoiu pe şeful PSD Liviu Dragnea.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Strategia liderului PSD Liviu Dragnea este simplă: pe de o parte dezorganizează statul, pe de alta încearcă să acapareze economia naţională prin aşa-zisul Fond Suveran de Investiţii, a atras atenţia prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.

"Când pui pe butuci sistemele esenţiale ale statului, justiţia, poliţia, armata, economia, echilibrul bugetar, atentezi la însăşi fiinţa statului. Când ameninţi statul şi spui că eşti "pregătit de război" în toamnă, înseamnă că gândeşti ca un gangster de tip Sud-America anilor 1990, care se războieşte cu statul şi cu toată lumea, pentru interesele lui şi ale organizaţiei sale. Cum adică război?! Cine se crede acest L. Dragnea de îşi permite să promită război?! Ce fel de război?! Ce fel de limbaj, dacă nu unul mafiot, este acesta?!", a declarat Predoiu.

Liderul liberal întreabă, retoric, cine în România şi-a mai permis până acum să ameninţe societatea românească cu un război intern, aşa cum face şeful PSD.

"Cine e în spatele acestui om care îşi permite să ameninţe societatea românească cu tulburări instituţionale, dacă nu i se face pe plac, adică să i se închidă dosarele şi să fie lăsat să-şi facă fondul de investiţii cu averea statului, pe care s-o transfere, cui?! E un moment foarte dificil", a precizat Predoiu.

Ameninţarea lui Dragnea marchează, în opinia liberalului, evoluţia mentalităţii sale politice şi poate că şi a jocurilor de putere din România într-o fază de tipul Sud-America anilor ’90.

"E tot ce poate fi mai grav, de aici la violenţa socială de stradă din anii 1990-1991 şi 1999, nu mai e decât un singur pas. Sigur că este revoltător ce se întâmplă cu pensiile speciale, inclusiv ale parlamentarilor, care ar trebui eliminate cel puţin un număr de ani, până ne revenim şi ne dezvoltăm cu adevărat economic, dar eu cred că adevăratele teme, majore, sunt acum dezorganizarea zonei de forţă a statului prin pensionările în masă (val iscat de politică şi anunţurile Olguţei Vasilescu) şi acapararea economiei prin fondul suveran preconizat de Dragnea. Şi toate acestea se petrec în contextul în care în jurul nostru au loc evoluţii geopolitice şi militare îngrijorătoare", a afirmat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL crede că forţe interne mafiote în colaborare cu forţe externe ostile încearcă împingerea României pe un curs extrem de periculos, care pune sub semnul întrebării viaţa noastră socială şi ordinea politică şi de drept aşa cum am cunoscut-o în ultimii 20 de ani.

"Cu certitudine nu s-a profitat economic de apartenenţa la UE, din cauza incompetenţei şi corupţiei, dar cel puţin am avut o democraţie veritabilă, în linie cu Spaţiul de Libertate şi Justiţie al Uniunii Europene. În acest moment, până şi acest progres este în pericol", a subliniat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne