Ziua 100. "Guvernul e tot unde e, iar un infractor şi un viitor infractor sunt în continuare şefi de Parlament"

"Demisia!", le-au transmis miercuri, din nou, protestatarii #rezist celor care, în urmă cu 100 de zile adoptau, "noaptea, ca hoţii", ordonanţa prin care Codul Penal era modificat în favoarea corupţilor.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

Protestatarii #rezist au revenit, miercuri, pentru a suta seară consecutiv, lângă Guvern, loc de unde, de mai bine de trei luni, cer, neîncetat demisia celor vinovaţi de adoptarea OUG 13 şi schimbarea modului în care este condusă ţara. La ora 21, aşa cum s-a instaurat tradiţia, în Piaţa Victoriei s-a cântat imnul iar telefoanele mobile şi lanternele au strălucit în noapte.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestul de astăzi are loc pe fundalul unei declaraţii aparent de bun augur a liderului PSD care anunţa că pentru partidul său prioritar este programul de guvernare şi că ia în calcul renunţarea la proiect. Aceste declaraţii nu sunt însă crezute de oamenii din Piaţă care nu mai dau doi bani pe afirmaţiile celor aflaţi la putere, după ce luni de zile aceştia au încercat toate metodele posibile şi imposibile să legifereze graţierea corupţilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Liviu Dragnea nu-i credibil din momentul când a fost dovedit că e infractor. Punct!", declară un protestatar.

"Nu mai putem să avem încredere în ei! Este evident că tot ceea ce vor este să scape de condamnări. Dau legi doar să se ajute pe ei. Ăsta este singurul mod de a guverna. Până acum nu am întâlnit vreun alt guvern sau nu am auzit despre un alt guvern dintr-o altă ţară... poate dintr-o lume mult mai înapoiată, care să se comporte în acest fel!", adăuga un altul.

"Ştiţi că pe oamenii ăştia şi când zic că Pământul se învârte în jurul Soarelui nu ştii, să îi crezi sau să nu-i crezi? Şi când spun adevăruri te gândeşti dacă nu au ceva în spatele acelui adevăr, o minciună sau o jumătate de adevăr. Dacă ar fi cum spune el, bine ar fi să fie bine, dar eu cel puţin nu am încredere în ei", spune un alt participant la protest.

În plus, nemulţumirile oamenilor nu se opresc doar la problema graţierilor ci vizează modul în care coaliţia la putere conduce ţara, legiferând parcă în interesul unor grupuri de interese, nu al românilor, pe care încearcă doar să-i mituiască cu promisiunea unor măriri de salarii, evident doar pentru bugetari. În paranteză fie spus, legea salarizării unitare este şi ea controversată şi criticată, inclusiv de unele sindicate şi categorii de angajaţi la stat. Cât despre opoziţie, Consiliul Fiscal, antreprenoriat, unii experţi, aceştia o consideră nesustenabilă, existând riscul ca măririle spectaculoase de salarii, corelate cu reduceri de taxe (cel puţin aşa promite PSD) să ducă în faliment România.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Guvernul este incompetent, nu am văzut nici măcar o lege, sau măcar să-şi respecte programul. Pur şi simplu este o guvernare de tot râsul. Nu am văzut nicio iniţiativă plăcută. Nu vrem concerte, nu vrem tot felul de steaguri puse pe fiecare stâlp, sunt foarte mulţi bani cheltuiţi aiurea şi nu numai în Bucureşti, ci în toată ţara!", declară un protestatar.

Un alt participant la eveniment, care, de-a lungul protestelor a fost amendat în repetate rânduri, declară că pentru el nu s-a schimbat nimic în cele 100 de zile, căci la putere este acelaşi "Guvern incompetent."

"Pentru mine nu s-a schimbat nimic în cele 100 de zile, adică avem acelaşi Guvern incompetent şi din cauza lui am luat amenzi pentru că nu suportă să i se aducă la cunoştinţă faptul că nu ne reprezintă şi vrem în continuare să îşi facă treaba aşa cum ar trebui şi nu să apere nişte hoţi şi să lucreze pentru infractori şi pentru cei condamnaţi penal. Ştim că s-a mutat problema în Parlament dar discutăm despre aceiaşi oameni care lucrează pentru interesele personale!", susţine protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În asentiment cu el, un alt protestatar se declară şi el indignat că Guvernul este în continuare în funcţie şi că cele două camere ale Parlamentului sunt conduse de persoane cu probleme penale.

"Guvernul Grindeanu e tot unde e, cei doi, un infractor, celălalt un viitor infractor, sunt în continuare şefi de Parlament ceea ce e în continuare indamisibil, singura bucurie e că am alături atâţia oameni minunaţi. Cu adevărat minunaţi. Chiar e o plăcere să fiu aici, respir aer de libertate şi de bun simţ, e ce trebuie!", spune protestatarul.

Merită menţionat că în această zi în Piaţă a fost lansată condica de reclamaţii şi sugestii pentru Guvern şi Parlament, practic nişte flipchart-uri, pe care cetăţenii şi-au notat gândurile. Demisia! scria un protestatar când echipa Epoch Times a intrat în Piaţă.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)