99 de zile de proteste #rezist. "Nu vom ceda, suntem generaţia care o să schimbe sistemul!"

De 99 de zile consecutiv, protestatarii #rezist revin seară de seară la Guvern, încercând să fie factorul schimbării în bine a ţării.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Sătui să vadă că în timp ce oamenii mor în accidente fiindcă infrastructura este praf, pacienţii se îmbolnăvesc în spitale infestate de bacterii, învăţământul se duce de râpă etc., politicienii şi-au făcut o preocupare de căpătâi din graţierea corupţiei şi legalizarea hoţiei, protestatarii #rezist au revenit la Guvern, pentru a transmite atât Puterii cât şi celor de acasă că este timpul pentru o schimbare a modului în care este condusă ţara.

Protest
Protest

Rămaşi câteva zeci pe baricade în Piaţa Victoriei după ce la apogeul protestelor #rezist au fost sute de mii, manifestanţii îi acuză pe cei de la putere că nu le lasă altă opţiune decât să iasă în stradă până când Parlamentul şi Guvernul vor pune capăt ping-pong-ului cu ordonanţe, legi şi amendamente în direcţia "legalizării hoţiei" şi scăpării corupţilor de răspundere şi pedeapsă.

Protest
Protest

"Astăzi este ziua 99, de 99 de zile pot spune că suntem ţinuţi în stradă şi nu suntem lăsaţi să plecăm liniştiţi acasă să ne vedem fiecare de treburile noastre. De peste 100 de zile tot ceea ce se încearcă este de a scăpa deţinuţii din închisori, sigur mă refer la marii corupţi cei care au devalizat ţara în ultimii 27 de ani. Parlamentarii şi guvernanţii în loc să se ocupe de treburile importante ale ţării, şi Slavă Domnului sunt multe, se joacă cu noi precum şoarecele şi pisica. Uite ordonanţa, nu e ordonanţa, uite graţierea, nu e graţierea.

În condiţiile acestea, cum să nu fim în stradă? Şi să nu uit, ziua de astăzi mai are pentru noi două semnificaţii majore, este 9 Mai, Ziua Independenţei proclamate în 1877 şi Ziua Europei. La mulţi ani, România, la mulţi ani Europa!", transmite o protestatară.

Protest
Protest

Un alt protestatar se declară indignat că în timp ce românii plătesc taxe la buget, pentru politicieni important este nu faptul că oamenii mor în spitale, că sistemul de învăţământ este la pământ etc., ci să-şi scoată corupţii din închisori.

"Încep să devin imun la ştirile zilnice despre încălcarea statului de drept. La cât de nesimţiţi sunt, mă aştept să îşi facă publice conturile bancare personale şi să ne impună să le virăm direct banii în cont. Până la urmă... cam asta facem, plătim taxe degeaba, nimic concret nu au făcut de 27 ani, au urmărit să-şi crească averile şi să dea legi care să-i avantajeze.

Pentru ei nu contează persoanele care mor zilnic în spitale din cauza condiţiilor mizere, că mor oameni în accidente din cauza stării proaste a drumurilor şi din cauza lipsei autostrăzilor, că mor oameni de foame, că sistemul de învăţământ este la pământ etc. Pentru ei este important să scape de condamnări şi să facă plăţile către persoanele care au "donat" în campania electorală", declară protestatarul.

În opinia tânărului, toate partidele vechi sunt părtaşe şi "fac parte dintr-un grup infracţional organizat."

''Mi-am pierdut încrederea şi în preşedinte. Zilnic sunt atacuri către justiţie, astfel de iniţiative mă întăresc şi mă ajută să rezist. Cel mai mult mă deranjează atitudinea lor, au impresia că nu ne dăm seama de ce urmăresc cu adevărat. Vor avea o surpriză, cât de curând, vom fi mai uniţi ca niciodată, nu mi-am pierdut speranţa că vom reuşi să scăpăm de corupţie. Nu vom ceda, suntem generaţia care o să schimbe sistemul'', concluzionează protestatarul.

Protest
Protest

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne