Antreprenor care promovează Bucureştiul, blocat de ministrul Turismului şi ignorat de Primărie

De profesie antreprenor, pasionat de călătorii, Tudor Maxim şi-a propus să promoveze imaginea Bucureştiului în lume. A pus la bătaie muncă şi bani. S-ar fi aşteptat ca statul să-l sprijine. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.
Loredana Diacu
08.05.2017

alte articole

Tudor Maxim (Facebook)
Loredana Diacu
08.05.2017

Un antreprenor care şi-a propus să facă Bucureştiul cunoscut în toată lumea şi să atragă turişti de pe toate continentele, printr-un eveniment organizat pe munca şi pe banii lui sau cu ajutorul oferit de mai multe companii, nu doar că nu a primit vreun sprijin de la autorităţile statului - care, teoretic, ar trebui să fie primul interesat de promovarea turismului - ba chiar s-a ales cu un block pe Facebook de la ministrul de resort, relatează wall-street.ro.

Evenimentul se numeşte Experience Bucharest, va avea loc în perioada 12 şi 16 mai 2017 şi va aduce la Bucureşti peste 200 de persoane influente în domeniul travel, bloggeri şi călătorii din întreaga lume - cu cel puţin 10.000 de cititori pe site-urile lor şi mii de followeri pe paginile lor de Facebook şi pe canalele youtube.

Primăria ar fi putut da o mână de ajutor consistentă la sprijinirea evenimentului, şi asta fără să cheltuie vreun ban de la buget, însă nu a făcut-o:

"Primăria Bucureşti ar fi putut să ajute fantastic: are nenumărate săli de evenimente, are toate muzeele, are transportul public în comun ceea ce ne-ar fi ajutat pentru deplasarea participanţilor. Tot proiectul este despre Bucureştiul autentic, Bucureştiul real şi atunci am fi vrut să folosim şi mijloace de transport în comun pentru deplasarea între anumite tururi, ceea ce vom putea face doar cu cheltuiala noastră. Primăria Bucureşti are bugete uriaşe, bani care sunt irosiţi în toate felurile posibile", declara antreprenorul Tudor Maxim într-un interviu acordat wall-street.ro, despre o eventuală colaborare cu statul pentru proiectul Experience Bucharest.

Tudor Maxim este proprietarul unor hosteluri şi a unei agenţii de publicitate şi a devenit cunoscut opiniei publice cu ocazia protestelor stârnite de adoptarea OUG 13, când s-a oferit să cazeze gratis protestatari din provincie în hostelul său din Bucureşti. Din păcate, Maxim n-a devenit cunoscut doar printre cetăţeni ci a intrat, se pare, şi în vizorul autorităţilor publice, trezindu-se că este dat afară din localul şi hostelul său din Vama Veche în care a investit zeci de mii de euro.

Tot după proteste, Maxim s-a trezit blocat pe Facebook de ministrul Turismului, care, anterior, se declarase încântat de proiectul său:

"Oricum cu Primăria e cum e, dar cu Ministerul Turismului… Noul ministru al Turismului ştia de proiect din primele sale zile de mandat, a fost încântat, iar când am revenit în ianuarie pentru a comunica pe aceeaşi cale cum am făcut prima dată, adică ne-am organizat pe un grup de Facebook, în care este şi ministrul şi toţi ceilalţi profesionişti din Turism, undeva spre 140, implicaţi în proiect, am descoperit că nu mai puteam comunica cu ministrul Turismul pentru că mă blocase pe Facebook. Şi, coincidenţă, s-a întâmplat imediat după ce am sprijinit cu cazare gratuită protestatarii din Piaţa Victoriei. Absolut niciun alt motiv, deşi acest proiect (Experience Bucharest) nu are nicio culoare politică", susţine Maxim.

De asemenea, Maxim susţine că ministrul Turismului a interzis participarea lui cu proiectul său Experience Bucharest la Târgul de Turism de la Berlin.

"Am aflat că, deşi ne-am înscris, ca expozant, între primii la Târgul de Turism de la Berlin din martie anul acesta, ministrul a interzis participarea noastră cu Experience Bucharest. Spun din surse sigure", declară Maxim.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor