Zi mare pentru Păun. A scăpat definitiv de "Beciul Domnesc"

Acuzat de multiple fapte de corupţie, deputatul Nicolae Păun - coleg de dosar cu Mădălin Voicu şi fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu - a scăpat definitiv de arestul preventiv.
Nicolae Păun
Nicolae Păun (Facebook)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, în mod definitiv, solicitarea procurorilor anticorupţie de prelungire a arestului preventiv în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care politicianul este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu derularea a doua proiecte cu finanţare europeană.

Judecătorii au ajuns la concluzia că nu mai este necesar ca Nicolae Păun să rămână la "Beciul Domnesc" şi au dispus în schimb plasarea acestuia sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Nicolae Păun nu va respira însă imediat aerul libertăţii, ci de-abia după ce îi expiră mandatul de arestare, respectiv mâine, 27 aprilie.

Decizia instanţei vine în contextul în care, odată ajuns după gratii, Nicolae Păun a început să devină foarte cooperant cu autorităţile. Potrivit adevărul.ro, deputatul a depus un memoriu la DNA în care susţine că a distribuit banii ce i-au fost alocaţi în judeţele unde au candidat fostul premier Victor Ponta şi deputatul Mădălin Voicu.

Reamintim că Nicolae Păun - preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa - a fost arestat preventiv pe 27 februarie fiind acuzat de nu mai puţin de nouă infracţiuni în acelaşi dosar care are ca protagonişti demnitari cu greutate precum Mădălin Voicu sau fostul şef ANAF Gelu Diaconu. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 27 de milioane de lei.

Infracţiunile de care este acuzat sunt următoarele:

- evaziune fiscală;

- cumpărare de influenţă;

- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene;

- deturnare de fonduri;

- spălare a banilor;

- influenţare a declaraţiilor;

- folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect;

- folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;

- efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile care îl vizează pe Nicolae Păun intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne