DNA extinde urmărirea penală în cazul deputatului Nicolae Păun. Un total de nouă infracţiuni

Deputatul Nicolae Păun este acuzat de comiterea a nouă infracţiuni distincte în dosarul de corupţie care are ca protagonişti demnitari cu greutate precum Mădălin Voicu sau fostul şef ANAF Gelu Diaconu.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.02.2016

Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de deputatul Nicolae Păun - preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa - pentru alte două infracţiuni: evaziune fiscală şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Iniţial, Nicolae Păun a fost acuzat de alte şapte infracţiuni:

- folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;

- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene;

- deturnare de fonduri;

- spălare a banilor;

- efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite;

- cumpărare de influenţă;

- influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

În acelaşi dosar, oamenii legii au extins urmărirea penală şi faţă de compania Niky Scoprion Alcom SRL pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Procurorii prezintă "noutăţile" din dosar

"În perioada 2004 - 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL şi în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacţii imobiliare constând în cumpărarea şi vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în Bucureşti, iar celălalt în judeţul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile şi cu implicaţii asupra creanţelor datorate bugetului de stat).

În final, aceste terenuri au fost achiziţionate de suspect la preţuri mai mari decât preţurile la care fuseseră vândute anterior: terenul din Bucureşti la un preţ 10 ori mai mare decât preţul de vânzare, iar terenul din judeţul Ilfov la un preţ de peste aproape 3 ori mai mare.

Astfel, prin plata unor preţuri nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziţiei de terenuri, au fost majorate cheltuielile societăţii Niky Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile şi, în consecinţă, a impozitelor datorate bugetului de stat. Ca urmare a acestor operaţiuni, creditul societăţii SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totală de 3.220.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) şi din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală", se arată într-un comunicat remis de agenţia anticorupţie.

Pentru a afla care sunt acuzaţiile care îi vizează pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun intraţi aici. Detalii despre faptele imputate şefului Fiscului aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor