Nicolae Păun dă din casă - Banii alocaţi de Guvern pentru romi folosiţi pentru a fi aleşi deputaţii Voicu şi Ponta

Trimis în arest preventiv pentru detunare de fonduri, Nicolae Păun acuză că banii alocaţi de Guvern pentru acţiuni socio-economico-culturale destinate romilor au fost folosiţi mai degrabă în scop electoral, beneficiari fiind Mădălin Voicu şi Ponta.
Nicolae Păun
Nicolae Păun (Facebook)

Ajuns după gratii pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a doua proiecte cu finanţare europeană, deputatul Nicolae Păun a început să devină foarte cooperant cu autorităţile. Potrivit adevărul.ro, Păun a depus un memoriu la DNA în care susţine că a distribuit banii ce i-au fost alocaţi în judeţele unde au candidat fostul premier Victor Ponta (PSD) şi deputatul Mădălin Voicu (PSD).

Surse judiciare au explicat pentru “Adevărul” că Nicolae Păun care, reamintim, a contestat arestarea preventivă, şi are termen astăzi la Curtea Supremă, a declarat în faţa procurorilor DNA că în anul 2012, Mădălin Voicu şi-ar fi făcut campanie electorală cu banii daţi de Guvernul României pentru acţiunile socio-economico-culturale destinate romilor, folosindu-i în scopul de a deveni deputat de Constanţa, ceea ce s-a şi întâmplat.

Mai mult, Păun a mai depus un memoriu la DNA în care a arătat că banii alocaţi Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa de către Guvern pentru activităţi socio-culturale destinate comunităţii de romi i-a distribuit în mod special în două judeţe (Constanţa şi Gorj) unde au fost organizate acţiuni ce au avut drept scop câştigarea încrederii electoratului pentru ca Victor Ponta şi Mădălin Voicu să câştige alegerile parlamentare din anul 2012.

Victor Ponta a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.20 Gorj, colegiul uninominal nr.6. Mădălin Voicu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.14 Constanţa, colegiul uninominal nr.10.

Articolul original poate fi citit aici

Reamintim că Nicolae Păun preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa - este acuzat de nu mai puţin de nouă infracţiuni, respectiv evaziune fiscală, cumpărare de influenţă, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, influenţare a declaraţiilor, folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile care îl vizează pe Nicolae Păun intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne