Vulpescu: Nu există nicun motiv de întârziere pentru semnarea contractului de privatizare a Oltchim
alte articole
Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat luni că nu există nicun motiv de întârziere pentru semnarea contractului de privatitare a Oltchim, precizând că acesta pregătit şi gata de semnat.
"Contractul este gata, e pregătit de semnat...Contractul e foarte simplu, a fost ataşat de mult caietului de sarcini, şi nu e niciun motiv de întârziere", a spus Vulpescu.
Potrivit acestuia, "dacă banii nu se plătesc, contractul nu se semnează. Pentru ca Dan Diaconescu să păstreze calitatea de adjudecatar, e foarte bine ca în timpul cel mai scurt să prezinte documente din care să rezulte că are la dispoziţie sumele necesare pentru a-şi duce la îndeplinire angajamentele asumate".
Cu puţin timp în urmă, la sediul Ministerului Economiei a sosit şi Dan Diaconescu.
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.
"Vă aşteptăm chiar luni, la ora 10: 00, pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare", i-a spus şeful OPSPI, Remus Vulpescu, lui Dan Diaconescu.
Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.
Creanţele deţinute asupra combinatului de AVAS şi Electrica, care însumează circa 410 milioane euro, nu au fost vândute.
Oferta lui Dan Diaconescu pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim a fost în valoare de 203,149 milioane lei. Diaconescu nu a făcut nicio ofertă pentru creanţele AVAS şi Electrica asupra Oltchim.
Nemţii de la PCC, acţionarul minoritar al Oltchim, au propus pentru cumpărarea în bloc a celor trei active, respectiv acţiunile deţinute de stat şi creanţele Electrica şi AVAS asupra companiei, suma de 13,443 milioane lei.
Omul de afaceri Ştefan Vuza a oferit, prin intermediul firmei Chimcomplex, 18,810 milioane lei pentru preluarea acţiunilor, iar pentru acţiunile Oltchim şi creanţa Electrica, suma oferită a fost de 221,476 milioane lei.
Totodată, pentru creanţa Electrica asupa companiei, preţul oferit prin prin intermediul firmei Chimcomplex a fost de 202,666 milioane lei.
De asemenea, Vuza a oferit prin Aisa Invest 30 milioane lei pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim.
Creanţele deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica însumează circa 410 milioane euro.
Privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost amânată pentru 21 septembrie, după ce termenul iniţial fusese 18 septembrie. Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe contestataţi în instanţă.