Voinescu(PDL): Nu ştiu de ce râde sau plânge domnul Jeffrey Franks, dar nu suntem în contradicţie cu el

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat joi, la sediul partidului, că nu există niciun fel de contradicţie între declaraţiile făcute recent de Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI pentru România, şi poziţia PDL cu privire la majorarea salariilor în sistemul bugetar.
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2012

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu a declarat joi, la sediul partidului, că nu există niciun fel de contradicţie între declaraţiile făcute recent de Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI pentru România, şi poziţia PDL cu privire la majorarea salariilor în sistemul bugetar.

„Nu ştiu de ce râde sau plânge domnul Jeffrey Franks. În esenţă, ceea ce a spus domnia sa este ceea ce spunem şi noi. Anume că această majorare de salarii se va face în condiţiile în care echilibrul bugetar şi perspectiva de dezvoltare a României rămân neatinse, aşa cum am stabilit cu FMI. Asta este ce a spus domnul Franks.”, a explicat Sever Voinescu.

„Prin urmare, nu este niciun fel de contradicţie între ceea ce a spus domul Franks şi ce spunem noi. Nimeni nu-şi doreşte să dea peste cap tot ce am făcut până acum doar pentru că este an electoral”, a adăugat acesta.

Liderul PDL a reamintit că “majorarea salarială trebuie, e corect să fie făcută”, însă cu cât anume va decide Guvernul, ţinând cont de datele economice. “Noi ne dorim ca ea să fie de 16%, pentru a reveni la salariile din momentul tăierii”, a subliniat Voinescu.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, la The Money Channel, că există spaţiu limitat pentru o creştere modestă a salariilor bugetarilor. Reîntregirea salariilor din sistemul public are în faţă o piedică, legea responsabilităţii fiscale, Jeffrey Franks atrăgând atenţia că nu e suficient să fie resurse, ci important este ca suma totală alocată prin buget pentru salarii să nu fie depăşită.

"În această lege sunt o serie de prevederi. Vorbim de suma totală cheltuită cu salariile din sectorul public şi aceasta nu trebuie să fie modificată(...)La nivelul numărului de angajaţi din sistemul public vedem scădere. Atunci am vedea o scădere a cheltuielilor. Există spaţiu limitat pentru a avea o creştere modestă a salariilor", a declarat, la Money Channel, Jeffrey Franks.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe 7 martie, în Parlament, că este datoria guvernării să găsească resurse astfel ca, în jurul datei de 1 iunie, salariile bugetarilor să revină la cuantumul de dinaintea tăierilor cu 25%, în 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor