Visul lui Blaga: Marea Unire dintre PDL şi PNL, partidul de dreapta care se va opune cu succes PSD-ului

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri seară, într-o emisiune la TVR, că este de părere că PDL şi PNL ar trebui să se alieze, sau chiar să se unească după prezidenţiale pentru că este nevoie de un partid de dreapta capabil să se opună cu eficienţă PSD-ului.

"Adversarul nostru nr.1, din 1991, este PSD. Noi am fost în opoziţie permanentă cu acest partid, exceptând cele 8 luni nefericite în care am fost la guvernare, dar eu şi atunci m-am opus", a precizat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a afirmat că deşi acum PDL se bate cu PNL pentru locul doi pe scena politică, el crede în posibilitatea unei noi Alianţe D.A., însă nu în condiţiile din prezent, în care liderul liberalilor Crin Antonescu "e 'ca o floare', nu regretă niciuna din acţiunile din 2012, când am fost de râsul statelor democratice".

În opinia lui Blaga acest lucru s-ar putea întâmpla după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

"După alegerile prezidenţiale cred că e posibilă şi ar fi şi necesară (...) Un singur mare partid de dreapta care să se opună cu succes PSD, prin unificarea PDL şi PNL", a precizat Blaga.

Cât despre celelalte partide mici de pe dreapta, Vasile Blaga a susţinut că acestea "vor veni spre matcă dacă vor dori".

"Marea unificare va fi PDL plus PNL. Am mare încredere în colegii mei tineri, care vor conduce partidul în 2017 şi discut cu ei. La fel gândesc şi foarte mulţi din PNL", a adăugat Vasile Blaga.