Antonescu, despre prezidenţiale: Contracandidatul meu va fi probabil Ponta, cu şanse de 48-52%

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi seară, în cadrul unei emisiuni TV, că cel mai probabil contracandidatul său la prezidenţiale va fi premierul Victor Ponta, cu şanse de a obţine între 48 -52% în turul II al alegerilor.

Întrebat ce scor ar obţine senatorul Mircea Geoană în cazul unei candidaturi la prezidenţiale, Antonescu a precizat că acesta ar putea să ajungă în turul II al alegerilor la crica 45%, în timp ce premierul Ponta ar putea "să piardă foarte strâns sau să câştige foarte strâns", în marja 48-52%.

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Oprescu, care ar fi susţinut de PSD la prezidenţiale, Antonescu a susţinut că acesta ar avea mai puţine şanse de câştig decât Mircea Geoană, în timp ce Cătălin Predoiu, candidatul PDL, nu ar face scorul politic al formaţiunii.

În opinia liderului PNL, democrat-liberalii vor avea o problemă la europarlamentare pentru că PMP le va "vampiriza" electoratul.

"Nu ştiu dacă PDL va mai ajunge, după acest şoc, la europarlamentare, la prezidenţiale. Pentru că va exista tentanţia din partea PMP şi presiunea din nou a domnului Băsescu de a-i unifica atunci, chiar şi cu preţul unor schimbări", a explicat Antonescu.

Preşedintele PNL a afirmat că, cel mai probabil, contracandidatul său în turul II al scrutinului va fi Victor Ponta.

"Dacă e de preferat, eu tot pe domnul Băsescu aş fi vrut să-l am adversar, dar nu se mai poate. Şi atunci, merge şi domnul Ponta. Adică şi domnul Ponta, dacă vorbim în termeni de box, deşi confruntarea prezidenţială nu e una de box, ai în cine să dai. L-aş prefera pe domnul Ponta", a adăugat Crin Antonescu.

Cât despre posibila candidatură a lui Klaus Iohannis în locul său, Antonescu a explicat că nu este cazul pentru că deşi edilul Sibiului beneficiază de o cotă de încredere mult mai mare decât el, în ceea ce priveşte intenţia de vot acesta are doar 2%, în vreme ce liderul liberalilor în jur de 25%.

Preşedintele liberalilor a subliniat faptul că un scor al partidului între 20 - 25% poziţionează PNL între "jucătorii cu şanse pentru turul II şi deci pentru titlu, pentru câştigarea Preşedinţiei".

Crin Antonescu este de părere că, spre deosebire de anul 2009, atât el, cât şi PNL sunt mai puternici, iar acest lucru va trebui confirmat la europarlamentare în capacitatea de mobilizare a structurilor de partid. În ceea ce priveşte declaraţia sa referitoare la o eventuală demisie din fruntea partidului, în cazul unui rezultat sub 20% la europarlamentare, aceasta a survenit după o discuţie din cadrul formaţiunii, unde fiecare preşedinte de organizaţie, şeful campaniei electorale sau secretarul general îşi asumă campania electorală "cu mandatul pe masă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne