Virusul Wuhan. Compania Tencent publică "din întâmplare" cifre de coşmar despre numărul morţilor

E a treia oară când Tencent face asemenea "greşeli"
Cifre publicate "accidental" de compania Tencent despre situaţia din China sunt mult diferite de cele oficiale
Cifre publicate "accidental" de compania Tencent despre situaţia din China sunt mult diferite de cele oficiale (Captură ecran)

Citând cifre publicate "din greşeală" de o pagină a companiei Tencent, care monitorizează situaţia îmbolnăvirilor şi victimelor generate de epidemia de virus Wuhan, publicaţia Taiwan News raportează că infecţiile cu coronavirus sunt „astronomic mai mari decât cifrele oficiale”.

Potrivit publicaţiei online, „Tencent s-ar putea să fi scurs date reale cu privire la decesele cauzate de virusul Wuhan”.

Publicaţia susţine că Tencent „a publicat din greşeală un număr de cazuri confirmate - 154.023, de 10 ori mai mare decât cifra oficială la acel moment (2 februarie). Numărul cazurilor suspectate afişate temporar de Tencent era 79.808, de patru ori mai mare decât cifra oficială".

Cel mai îngrijorător a fost însă numărul morţilor publicat "accidental" de Tencent, de 24.589, „cu mult mai mare” decât cele 300 de decese confirmate oficial la acel moment.

Tencent a schimbat rapid cifrele publicate, dar nu înainte ca numeroşi utilizatori să facă o captură de ecran.

Este a treia oară când un "accident" de acest gen se produce pe pagina Tencent, potrivit Taiwan News.

Un epidemiolog din Marea Britanie, care consultă în mod curent guvernul britanic, a calculat că pe 4 februarie numărul îmbolnăvirilor ar putea fi de 250 de mii, în timp ce un virusolog din Hong Kong a estimat că virusul Wuhan poate îmbolnăvi la un moment dat până la 150 de mii de persoane zilnic în zonele aglomerate ale Chinei.

Partidul Comunist Chinez este cunoscut pentru secretomania cu care tratează scandalurile care îi pot afecta imaginea, precum şi pentru controlul strict al informaţiei.

Epidemia de SARS, care a lovit China în 2002-2003, a implicat China într-un scandal internaţional din cauza muşamalizării epidemiei de către autorităţile comuniste. Reacţia internaţională la comportamentul Chinei a fost adoptarea, în 2005, a Regulamentului Sanitar Internaţional, care impune reguli stricte de raportare a epidemiilor către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. China este semnatară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe