Virusul Wuhan: China raportează o rată masivă de infectare a personalului medical

Statisticile publicate vineri de Beijing arată înfrângerea totală a programelor de control al epidemiei
A.P.
14.02.2020

focus

alte articole

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
A.P.
14.02.2020

Vicepremierul comisiei chineze pentru sănătate, Zeng Yixin, a declarat că 1.716 cadre medicale au fost infectate şi şase au murit marţi, numărul personalului infectat fiind în creştere.

Ştirea ridică îngrijorări masive nu numai în ceea ce priveşte posibilitatea controlului epidemiei, ci, mai ales pentru agresivitatea cu care virusul este capabil să treacă de mijloacele de protecţie folosite.

Epidemia de SARS, care a lovit China în 2002 a avut niveluri asemănătoare de contaminare a personalului medical.

„Sarcina cadrelor medicale de pe front este într-adevăr extrem de grea; circumstanţele lor de lucru şi de odihnă sunt limitate, presiunile psihologice sunt mari, iar riscul de infecţie este mare ”, a spus Zeng într-o conferinţă de presă.

Coronavirusul Wuhan a afectat din ce în ce mai mult cadrele medicale aflate în prima linie a luptei pentru a-l opri, a declarat vineri un oficial de vârf, autorităţile raportând peste 5.000 de cazuri noi, inclusiv peste 120 de decese.

Comisia Naţională de Sănătate din China a declarat că a înregistrat joi 121 de decese noi şi 5.090 de noi cazuri de coronavirus pe continent, ridicând numărul total al persoanelor infectate la 63.851.

Cifrele oficiale publicate de China sunt contestate masiv de epidemiologi de renume mondial, analişti şi oameni cu surse de informaţii în teren.

Aproximativ 55.748 de persoane sunt tratate, în timp ce 1.380 de persoane au murit din cauza virusului apărut în decembrie în Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei.

Oficialii chinezi şi spitalele au vorbit în mod repetat despre un deficit de echipamente de protecţie, inclusiv măşti pentru faţă.

Noile cifre nu dau niciun semn că focarul se apropie de vârf, a declarat Adam Kamradt-Scott, un expert în boli infecţioase la Centrul pentru Studii de Securitate Internaţională de la Universitatea din Sydney.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor