Violenţele din Odesa: Activiştii pro-Kiev au deschis focul asupra persoanelor din clădirea incendiată [video]

Liderul activiştilor ucraineni trage asupra clădirii incendiate din Odesa. Ucraina.
Liderul activiştilor ucraineni trage asupra clădirii incendiate din Odesa. Ucraina. (youtube.)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Un material video publicat recent pe Youtube arată cum un bărbat, lider al brigăzii de apărare regională ucraineană, deschide focul împotriva persoanelor de la ferestrele clădirii Uniunii Comerciale din Odesa, a notat agenţia de stat rusă, Russia Today.

Conform presei ruse, 39 de activişti pro-Rusia au murit în timpul incendiului, ce ar fi fost provocat de susţinătorii Kievului.

În materialul video se poate vedea cum bărbatul, îmbrăcat cu o vestă antiglonţ, trage de câteva ori în direcţia clădirii incendiate.

Liderul brigăzii regionale ucrainene, Mykola, susţine că oamenii lui neînarmaţi trebuie să se confrunte cu activiştii pro-Rusia înarmaţi. Guvernul de la Kiev a publicat mai multe imagini care-i surprind pe membrii grupării pro-Rusia trăgând în activiştii ucraineni.

Cei care au supravieţuit incendiului, spun că au trebui să se baricadeze în interiorul Casei Uniunii Comerciale pentru a se ascunde de activiştii ucraineni.

Susţinătorii Kievului au început să arunce cu cocktailuri Molotov asupra clădirii, provocând incendiul, spune RT.

Câteva persoane prinse de flăcări în clădire s-au aruncat de la etajele superioare ale clădirii pe fereastră.

„Nu puteam să căborâm, vedeam oamenii de la celelalte etaje cum erau aduşi jos şi acei activişti de jos îi atacau ca o haită de lupi”, a declarat unul din supravieţuitorii incendiului.

De frica activiştilor ucraineni, mulţi membri ai grupărilor pro-Rusia n-au părăsit clădirea incendiată, murind din cauza flăcărilor, spune presa rusă.

Ministerul de Interne ucrainean a declarat că incendiul a fost provocat de către activiştii pro-Rusia, care aruncau de la etajele superioare cu bombe incendiare.

Materialele video confirmă că ambele tabere au ripostat cu bombe incendiare.

Unii dintre supravieţuitorii incendiului susţin că au fost bătuţi de către activiştii ucraineni şi apoi arestaţi de către poliţie. Într-un alt material video, se poate vedea cum victimele incendiului au fost transportate în siguranţă de la locul incidentului, de către cei prezenţi jos.

Conflictul din Odesa a fost provocat, vineri, de membrii grupărilor pro-Rusia, care au atacat participanţii la marşul pro-Ucraina din centrul oraşului. Activităţile grupărilor pro-ruse din regiune ar fi orchestrate de către serviciile de informaţii ale Rusiei, la ordinul Moscovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe