Rusia flexează muşchii - zeci de avioane militare deasupra Crimeei

Sukhoi Su-34.
Sukhoi Su-34. (youtube.)

Mai multe zeci avioane de luptă ruse, inclusiv ceea ce par a fi bombardiere strategice şi avioane cu reacţie, au fost observate, sâmbătă, deasupra peninsulei Crimeea, a notat AFP.

Conform presei ruse, după ce a asistat la parada militară din Piaţa Roşie, unde Rusia a celebrat victoria împotriva Germaniei naziste din Al Doilea Război Mondial, preşedintele Vladimir Putin este hotărât să viziteze vineri Crimeea.

Un expert în aviaţie a confirmat, duminică, că a văzut un număr mare de avioane deasupra oraşului Simferopol, inclusiv bombardiere supersonice strategice şi avioane militare pentru transporturi mari.

Acesta a mai precizat, sub protecţia anonimatului, că s-au putut vedea şi avioane pentru reîncărcarea cu combustibil cât şi avioane cu reacţie MiG-29.

Un alt expert de la faţa locului, Alexei Savich, a confirmat prezenţa avioanelor pe baza materialului video, adăugând că s-a putut vedea şi avioane Sukhoi Su-34.

Mulţi rezidenţi ai oraşului au văzut numărul mare de avioane care au zburat deasupra peninsulei, inclusiv deasupra oraşului Simferopol şi a oraşului-port Bakchisarai. Avioanele au zburat destul de jos pentru, înfricoşând localnici. Unele dintre acestea au fost văzute când alimentau din zbor.

Ministrul rus al Apărării a refuzat, duminică, să comenteze.

Savich sugerează că Moscova a mobilizat ”o forţă aeriană serioasă” în peninsulă.

”Cel mai probabil, Rusia îşi sporeşte prezenţa militară în peninsulă”, a declarat acesta.

Pe fondul operaţiunilor de eliberate efectuate de armata ucraineană în estul ţării, Kremlinul a avertizat că astfel de acţiuni vor duce Ucraina spre o ”catastrofă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe