Zeci de specialişti ai CIA şi ai FBI îndrumă guvernul de la Kiev, anunţă Bild

(MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Pe timpul conflictului ”antiterorist” din Ucraina, care a devenit un ”război nedeclarat” cu Rusia, guvernul de la Kiev a beneficiat de ajutorul a ”zeci de specialişti din partea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA şi a Biroului Federal de Investigaţii (FBI)”, a notat Bild.

Agenţii CIA şi FBI ajută Kievul să pună capăt invaziei ruse din estul Ucrainei şi să restabilească un sistem de securitate în ţară, explică presa germană.

Ucraina a fost infiltrată de agenţi ai Serviciilor de Informaţii Ruse (FSB) până la cel mai înalt nivel în perioada fostului preşedinte Viktor Ianukovici, întâmpinând acum mari probleme din cauza numeroşilor agenţi dubli.

Activitatea agenţilor americani ”este limitată la capitala, Kiev”, ajutând guvernul să contracareze ”crima organizată”, a precizat Bild.

Un grup dintre aceştia este specializat în depistarea bogăţiilor deţinute de către Ianukovici, a adăugat presa germană.

Chiar dacă aceste informaţii nu sunt tocmai surprinzătoare, ţinând cont că directorul CIA a vizitat Kievul în luna aprilie, faptul că presa germană înclină spre ştiri care nu favorizează Occidentul ar putea indica la o detaşare a Berlinului de Statele Unite în favoarea Moscovei.