"Vindecat" miraculos de cancer: Tudor Stănică, torţionarul lui Gheorghe Ursu, mai stă încă un an la căldură

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, din nou, pe timp de un an, executarea pedepsei de către torţionarul Tudor Stănică, care este condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu.
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Sighetul Marmaţiei. (Epoch Times România)
Flori Mladin
10.02.2014

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, din nou, pe timp de un an, executarea pedepsei cu închisoarea pentru torţionarul Tudor Stănică, care este condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu.

Conform instanţei, se ”dispune prelungirea întreruperii executării pedepsei închisorii de 10 ani aplicată prin sentinţa penală nr. 49/14.07.2003 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia II-a Penală definitivă prin decizia penală nr. 4403/2003 a Curţii Supreme de Justiţie pe o durată de 1 an cu începere de la data de 09.02.2014”. În acelaşi timp, judecătorii i-au interzis lui Stănică să părăsească România şi l-au obligat ”să se prezinte de îndată la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul”.

Avize IML

Instanţa a amânat luarea unei decizii La ultimele două termene, deoarece nu a existat la dosar un raport al Institutului de Medicină Legală care să confirme gravitatea bolilor de care ar suferi torţionarul. De ani de zile, Stănică prezintă documente medicale, susţinând că are cancer în ultima fază. Astfel, el face ”închisoare de acasă”, judecătorii amânând în fiecare an efectuarea pedepsei definitive. Fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, colonelul (r) Tudor Stanică, în vârstă de 76 de ani - condamnat la zece ani de închisoare pentru implicare în uciderea disidentului Gheorghe Ursu - a adus diferite documente medicale pentru a evita închisoarea. Deşi a fost condamnat definitiv cu executare, fostul miliţian a stat după gratii numai un an de zile.

Cereri numeroase

Tudor Stanică afirmă că este grav bolnav, magistraţii întrerupându-i executarea pedepsei de zece ori. Cazul său medical este discutat în fiecare an la Curtea de Apel Bucureşti. La ultimul termen, judecătorii au fost sesizaţi de mai multe nereguli existente în dosarul lui Tudor Stănică. Analizând fişele medicale din 2009 cu cele emise în 2012, procurorul de şedinţă a constatat că Tudor Stănică s-a tratat pentru şase boli din 2009, dar acum suferă de alte opt afecţiuni noi. „Nu par să aibe o evoluţie. Nu se regăsesc în celelalte expertize medico-legale făcute până acum. Tudor Stănică s-a vindecat complet de cancer, este vorba de diagnosticul de neoplasm”, a menţionat procurorul. Reprezentantul Ministerului Public a spus că nu contestă expertiza medico-legală, însă a cerut ca toate actele să fie supuse unui aviz al Comisiei de Analiză din cadrul INML.

Verificarea diagnosticului

Ulterior Curtea de Apel Bucureşti a a hotărât ca până la următorul termen, 29 ianuarie 2013, Comisia de Avizare din INML să cerceteze toate actele emise în acest caz. „Să ne comunice, dacă este posibil, dacă neoplasmul mai este în tratament. De asemenea, dacă Tudor Stănică este vindecat şi suportă regimul de detenţie”, au cerut magistraţii. Avocatul acestuia a susţinut că tratamentul cu citostatice suportat de Tudor Stănică ar avea efecte secundare şi astfel ar fi apărut noi afecţiuni.

Starea fizică

În expertiza medicală din anul 2009 se arată că bolile de care suferă Tudor Stănică sunt dintre cele mai grave, acesta având cancer de mulţi ani. Curios este însă faptul că, potrivit actelor medicale de la dosar, la data de 11 octombrie 2007, Stănică avea 176 centimetri şi 87 de kilograme, iar un an mai târziu, avea 92 de kilograme.

În anul 2007, când a fost internat în spital pentru câteva zile, pe biletul de externare al fostului miliţian scria că suferă de neoplasm vezical operat endoscopic (în anul 2004), a fost tratat citostatic, că are metastaze hepatice şi posibil pulmonare, chist renal, suferă de tulburare nevrotică depresivă, este subponderal, stare generală alterată şi tegumente palide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor