Victor Ponta ofertează pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom în ţările arabe

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiţii referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom. Premierul a mai precizat că aeroportul are nevoie de investiţii pentru a se extinde iar investitorul ar putea fi o companie din regiunea Golfului, întrucât "companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în TAROM.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.05.2015

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiţii referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom. Premierul a mai precizat că aeroportul are nevoie de investiţii pentru a se extinde iar investitorul ar putea fi o companie din regiunea Golfului, întrucât "companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în TAROM", relatează Agerpres.

"M-am văzut şi am discutat şi la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorinţa noastră de a lista Aeroportul Bucureşti — Otopeni, de a restructura şi a salva TAROM-ul. (...) Bucureştiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiţii, pentru că deja începe şi îşi atinge limitele de infrastructură. (...) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (...) pentru a se extinde aeroportul. Şi, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la Bucureşti, căutăm un partener pentru TAROM", a declarat Ponta într-o conferinţă la Doha.

Întrebat dacă se gândeşte la un acţionariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Ponta a declarat că, din punctul său de vedere, orice variantă pentru salvarea Tarom este o variantă bună:

"Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice... Pentru că, dacă vă uitaţi în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (...), deci e perioadă de reaşezare pe piaţa aviatică mondială", a mai adăugat Victor Ponta.

Ponta a mai precizat că în zilele următoare va face oferte similare şi companiilor aeriene Emirates şi Etihad şi a remintit că a avut discuţii pe această temă şi cu conducerea Turkish Airlines, la Bucureşti.

Reamintim că guvernul intenţionează să listeze în acest an sau cel mai târziu în 2016, la bursele din Bucureşti şi Londra, acţiuni ale Romtelecom precum şi ale aeroportului internaţional Bucureşti-Otopeni, portului Constanţa şi Hidroelectrica, companii strategie de importanţă naţională.

În ceea ce priveşte Tarom, premierul Ponta a declarat în cadrul unui interviu difuzat sâmbătă de B1 TV, că aceasta nu poate fi listată deoarece va rămâne pe pierdere.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor