PNL îl acuză pe Ponta că s-a folosit de TAROM pentru a împiedica Opoziţia să ajungă la timp în Parlament

Senatorul PNL, Cristian Bodea
Senatorul PNL, Cristian Bodea (facebook.com)

Zeci de parlamentari liberali s-au plâns marţi că au fost blocaţi pe aeroporturi, din cauza întârzierilor provocate de compania TAROM, companie aflată în subordinea premierului Victor Ponta, pentru a nu ajunge la timp să participe la şedinţa de plen privind modificarea Statutului aleşilor.

"PNL suspectează că PSD şi Victor Ponta se folosesc de instituţiile statului pentru a împiedica Opoziţia să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor şi deputaţilor. PNL cere premierului Victor Ponta să lămurească, public, situaţia curselor TAROM prin care zeci de senatori şi deputaţi au fost împiedicaţi să ajungă la Parlament unde trebuie să se discute modificarea Statutului parlamentarilor", au transmis liberalii, în cadrul unui comunicat de presă citat de b1.ro.

Mai mult, PNL solicită ca astăzi, în cel mai scurt timp, Statutul să fie supus modificării în plenul Parlamentului, astfel încât senatorii şi deputaţii Opoziţiei să poată contracara eventualele derapaje ale PSD.

Între timp, potrivit publicaţiei România Liberă, aleşii şi-au votat statutul, astfel că statutul parlamentarilor a fost modificat pentru a coincide cu decizia dată de ÎCCJ. În cazul voturilor pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor va conta majoritatea simplă, adică majoritate din cei prezenţi la vot.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne