Viaţă sau moarte pentru transplant de organe

Captură TV din documentarul "Omorât pentru organe: industria secretă a Chinei - transplantul de organe". Ziarul german Die Zeit subliniază complicitatea Occidentului cu oribila industrie chineză.
Captură TV din documentarul "Omorât pentru organe: industria secretă a Chinei - transplantul de organe". Ziarul german Die Zeit subliniază complicitatea Occidentului cu oribila industrie chineză. (Prin bunăvoinţa NTD Television)

Rinichii şi corneele fostului campion de atletism Ştefan Pavel, decedat vineri la Iaşi au fost prelevate de medicii din Iaşi şi Bucureşti, unul dintre rinichi fiind dat la un spital din Bucureşti, iar celelalte trei organe la pacienţi din Iaşi şi Vaslui.

Părinţii tânărului atlet, care intrase în moarte cerebrală, au consimţit ca organele să-i fie prelevate, pacientul fiind transferat la Centrul Regional de Transplant, a informat sâmbătă Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Transplantul a fost făcut de către o echipă de medici de la Iaşi şi de la Spitalul Fundeni din Capitală.

Medicul Raluca Neagu Movilă, directorul Centrului Regional de Transplant din Iaşi, a declarat că au fost recoltaţi rinichii, dar şi cele două cornee, piele, oase şi tendoane, acestea din urmă fiind trimise la banca de ţesuturi din Bucureşti.

"S-au recoltat doar rinichii, cele două cornee, precum şi ţesuturi. Cordul sau ficatul sunt organele sensibile, cedează primele, nu corespundeau din punct de vedere calitativ. Intervenţia medicilor a decurs fără probleme", a precizat Raluca Neagu Movilă.

Unul dintre rinichi a fost donat unui pacient cu insuficienţă renală, aflat pe lista de aşteptare de la Spitalul "C.I. Parhon" din Iaşi, iar celălalt la un bolnav din Bucureşti.

Corneele prelevate au fost date unui tânăr de 23 de ani din Iaşi şi unui bărbat de 41 de an, originar din judeţul Vaslui.

"Gestul familiei tânărului care şi-a dat acordul pentru prelevare este impresionant. Viaţa acestui tânăr va continua prin alţi oameni", a menţionat medicul oftalmolog Camelia Bogdănici, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, care a afăcut parte din echipa de prelevare.

Ştefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, fost campion naţional la atletism, a încetat din viaţă vineri seară la Iaşi, după ce a stat 12 zile în comă, părinţii sportivului fiind de acord ca organele lui să fie donate.

El a fost campion naţional la mai multe probe de viteză, la atletism, şi a participat la campionate europene şi la Balcaniadă.

Acesta este un caz tragic, dar care a dat o rază de lumină, deoarece organe ale tânărului care a suferit un accident mortal au putut fi folosite pentru a prelungi viaţa altor persoane.

Dar sunt situaţii în care sunt ucişi oameni cu scopul de a le preleva organele şi a le vinde ilegal pe sume enorme pentru profit. Acest lucru incredibil se întâmplă în zilele noastre. Persoanele care sunt victimele acestei practici ilegale de recoltare forţată de organe sunt prizonierii din China şi mai ales prizonierii de conştiinţă Falun Gong.

Primul semnal de alarmă în acest sens a fost tras în luna martie a anului 2006, când un doctor militar chinez, un cadru sanitar şi un jurnalist au relevat faptul că practicanţii Falun Gong au fost ucişi cu miile pentru organele lor în lagăre de muncă şi spitalele militare din întreaga ţară.

Dl David Matas, renumit apărător al drepturilor omului este coautor al cărţii "Organele Statului: Abuzul de transplant din China", împreună cu Dr. Torsten Trey, directorul executiv al organizaţiei Medici împotriva Recoltării Forţate de Organe, în care este prezentată această situaţie tragică din China.

Creşterea numărului de organe disponibile pentru transplant coincide cu perioada în care practica Falun Gong a fost scoasă în afara legii de către regimul chinez, în iulie 1999. De la acea dată, zeci de mii de practicanţi au fost închişi în lagăre de muncă forţată, unde au fost transformaţi treptat “într-un rezervor de donatori de organe în viaţă, deşi nu au consimţit să facă acest lucru", a declarat dr. Torsten Trey.

În ultimii ani, această crimă împotriva umanităţii este tot mai mult în atenţia comunităţii internaţionale. Organisme şi personalităţi din multe ţări din lume iau poziţie pentru stoparea şi preîntâmpinarea acestor prelevări forţate de organe de la oameni nevinovaţi.

Printre organismele internaţionale sunt Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Parlamentul European, parlamente ale mai multor ţări precum SUA, Australia etc. În unele ţări, precum Spania, Israel, Noua Zeelandă, Australia etc. se iau măsuri pentru a preîntâmpina procurarea de organe din China, pentru ca astfel să nu contribui la uciderea oamenilor cu scopul de a le lua organele pentru transplant.

Asociaţia medicală Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe (DAFOH, n.trad.) a iniţiat o petiţie, prin care face apel la ONU să solicite ca RPC să pună complet capăt recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne