Veste bună pentru fostul şef al CJ Argeş. ICCJ trimite dosarul spre rejudecate

.
. (Photos.com)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis spre rejudecare dosarul în care fostului şef al Consiliului Judeţean din Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de comiterea mai multor fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene.

Nicolescu a fost condamnat de Curtea de Apel în noiembrie 2013 la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false.

Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene (CE) sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În acelaşi dosar au mai fost judecaţi Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, pentru dare de mită în formă continuată, precum şi Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC ZEUS SA Piteşti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier.

La 26 ianuarie 2011, procurorii DNA au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a lui Constantin Nicolescu, iar în ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile. La scurt timp după anunţarea acestei decizii, lui Constantin Nicolescu i s-a făcut rău şi a fost dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord. La 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligaţiei de a nu părăsi ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne