Vâlcea: Consiliul Judeţean vrea să cumpere imobilul unei clinici din Călimăneşti

Epoch Times România
18.09.2009

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat suma de 800 de mii de euro pentru achiziţia imobilului din staţiunea Călimăneşti, în care funcţionează clinica de balneologie, a declarat, vineri, Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea.

"Aceasta este ultima sumă pe care am stabilit-o împreună cu comisia de negociere. Am trimis proprietarilor suma pe care o putem noi achita. Aşteptăm răspunsul lor, pentru că de acest răspuns depinde locul de muncă a peste 60 de oameni", spune Ion Câlea.

Clinica de balneologie din staţiunea Călimăneşti - Căciulata funcţionează de 30 de ani într-un imobil naţionalizat. Imobilul a fost câştigat, în urmă cu doi ani, în instanţă de urmaşii foştilor proprietari. De atunci, între actualii proprietari ai clădirii şi Consiliul Judeţean, care este finanţatorul clinicii de balneologie, s-au desfăşurat mai multe runde de negocieri. Preţul pe care iniţial proprietarii l-au cerut a fost în jur de două milioane de euro.

"Noi am constituit o echipă de experţi în arhitectură şi am făcut un deviz de lucrări pentru reparaţiile capitale pe care le necesită clădirea respectivă. Pentru că trebuie să recunoaştem, deşi are o structură de rezistenţă bună, se află într-o stare avansată de degradare, ceea ce implică aproximativ 500 de mii euro costurile pe care noi le vom suporta pentru reabilitare", a spus Dumitru Persu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, membru al echipei de negociatori.

Cât despre preţul pe care Consiliul Judeţean l-a propus, Dumitru Persu manifestă reţineri că actualii proprietari l-ar accepta. "Dar, poate dat fiind faptul cum este piaţa imobiliară destul de jos, în momentul de faţă, poate vor fi înţelegători", a mai spus Persu.

Consiliul Judeţean va achita suma de 800 de mii de euro în patru ani, a precizat Ion Câlea.

"Nu ne permitem luxul de a oferi mai mult în condiţiile de criză şi nici nu ne putem permite varianta de a construi un imobil nou. Iar personalul medical de aici trebuie să îşi continue activitatea aici, este o clinică renumită care are pacienţi non stop. Nu mai spun de parcul aferent clădirii. Locaţia este cunoscută de cei care vin aici la tratament, este exact ceea ce trebuie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor