Vă pot ajuta cele mai recente diete să slabiţi?

Scuzele pentru a vă complace în consumul de prăjituri, torturi şi alte tipuri de deserturi s-au terminat! Noul an aduce un început proaspăt şi un nou accent pe o alimentaţie sănătoasă şi pentru slăbit.
Planificaţi-vă mesele cu ajutorul alimentelor proaspete (Elena Schweitzer / Photos.com)
Caroline Leung
23.01.2013

Scuzele pentru a vă complace în consumul de prăjituri, torturi şi alte tipuri de deserturi s-au terminat! Noul an aduce un început proaspăt şi un nou accent pe o alimentaţie sănătoasă şi pentru slăbit.

Există o mulţime de produse alimentare care pretind că vă ajută să pierdeţi în greutate şi să încăpeţi în blugii dvs. skinny: despre cerealele "integrale" şi alimentele fără gluten se crede adesea greşit că sunt alternative sănătoase la omologii lor care conţin gluten. Aceste alimente inteligent promovate drept sănătoase vă ajută cu adevărat să slabiţi şi să deveniţi mai sănătos?

Companii alimentare şi-au promovat în mod eficient produsele lor alimentare pentru a atrage cumpărători. Reclamele folosesc tehnici persuasive de marketing, care se referă la dietă. De exemplu, o companie de cereale susţine că înlocuirea a doua mese principale cu o porţie din cerealele lor, vă va ajuta să obţineţi o talie mai subţire.

Potenţiala pierdere în greutate este atribuită scăderii dramatice a numărului de calorii, mai degrabă decât valorii nutritive reale a produsului alimentar. Consumul unei porţii de cereale cu lapte degresat, care are cu 200 de calorii mai puţin faţă de un mic dejun tipic cu ouă şi sandwich-uri cu brânză sau a unei porţii cu cheeseburger şi cartofiori prăjiţi la prânz - care ar putea foarte uşor să depăşească 500 de calorii - v-ar ajuta teoretic să pierdeţi în greutate.

Cu toate acestea, calitatea mesei pe care o înlocuiţi cu cereale este minimă, în cel mai bun caz. Neavând multe proteine şi fibre, aceste cereale nu reprezintă o masă bine echilibrată din punct de vedere nutriţional.

O concepţie similară greşită privind pierderea în greutate sunt dietele fara gluten. Conform Jurnalului Academiei de Nutriţie şi Dietetică, "Nu există rapoarte publicate care să indice că o dieta fara gluten produce pierderi în greutate la persoanele care nu suferă de o boală celiacă sau care nu au sensibilitate la gluten."

Cu toate acestea, promovarea strategică a produselor fără gluten a dus la ideea că alimentele fără gluten sunt mai sănătoase decât omologii lor care conţin gluten. Celebrităţile au ajutat la popularizarea dietei fără gluten, prin susţinerea că această dietă le-a ajutat să slăbească.

Ce este glutenul ? Este într-adevăr sănătos să-l evităm? Glutenul este o proteină care se găseşte în cereale, cum ar fi în grâu, orz sau secară. Cei care trebuie să aibă o dietă fără gluten sunt oamenii care suferă de o boală celiacă sau au sensibilitate la gluten.

Boala celiacă este o boală autoimună, ale cărei simptome, cum ar fi dureri abdominale, balonare, gaze sau diaree, sunt simţite în momentul în care sunt consumate alimente care conţin gluten. În aceste cazuri, o dietă fără gluten ar putea ajuta la ameliorarea durerilor gastrointestinale provocate de boala celiacă sau de sensibilitatea la gluten.

Cu toate acestea, pentru cei care nu suferă de boala celiacă sau de intoleranţă la gluten, au existat unele constatări consecvente care au indicat că consumul de cereale integrale, care conţin gluten, are beneficii pentru sănătate. Aşa că mâncaţi cereale integrale – pâine integrală, orez brun etc..

Când faceţi cumpărături din supermarket, selectaţi fructe şi legume colorate, cum ar fi ardei roşii, spanac sau afine.

Datorită blocajului constant provocat de menţiunile ambigue privind sănătatea şi reclamelor convingătoare folosite de strategiile de marketing alimentar, cum putem opta pentru un regim alimentar eficient, care să fie şi hrănitor şi adaptabil oricărui stil de viaţă?

În loc să dedicaţi timp preţios încercării de a descifra credibilitatea unei menţiuni privind sănătatea, inclusă pe o etichetă, sau să cheltuiţi bani în plus pe tendinţele alimentare, planificaţi-vă mesele în aşa fel încât să includă alimente proaspete.

Când faceţi cumpărături din supermarket, selectaţi fructe şi legume colorate, cum ar fi ardei roşii, spanac sau afine.

Ca un exemplu privind un mod simplu de a utiliza legumele, vă recomand să le tăiaţi şi să le prăjiţi uşor. Adaugaţi un pumn de fructe de pădure şi câteva nuci pentru mai mulţi antioxidanţi, fibre şi grăsimi sănătoase. Aşa vă veţi simţi sătul şi satisfăcut.

Produse proaspete sunt bogate în vitamine şi minerale şi au mai puţine calorii decât alimentele prelucrate şi ambalate. Acest lucru ajută la pierderea în greutate şi oferă în acelaşi timp corpului dvs substanţe nutritive esenţiale. Începeţi un an nou mai sănătos cu o singură schimbare – adăugaţi mai multe produse proaspete în coşul dvs de produse alimentare şi înlocuiţi produsele alimentare ambalate cu fructe şi legume proaspete!

Caroline Leung este pasionată de nutriţie şi wellness. Ea urmează să devină dietetician înregistrat după ce-şi va termina stagiul dietetic la New York-Presbyterian Hospital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor