USR se pregăteşte de alegerea unui nou lider. Congres la orizont
alte articole
Uniunea Salvaţi România anunţă că va declanşa procedurile statutare pentru înregistrarea demisiei lui Nicuşor Dan şi că va organiza, "de îndată", un congres la care să fie ales noul preşedinte al formaţiunii.
Până la alegrea noului lider, USR va fi condus de vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, preşedintele filialei USR Cluj, transmite USR.
"Biroul Naţional va declanşa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din Bucureşti va lua act de această demisie. Potrivit statutului USR, preşedintele interimar va fi vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, preşedintele filialei USR Cluj. Un nou preşedinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Naţional a decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.
USR a atras oameni care nu au mai făcut politică, oameni recunoscuţi pentru meritele lor profesionale. USR s-a născut altfel decât celelalte partide, ca o mişcare a cetăţenilor care au decis să se implice pentru că lucrurile mergeau prost în România. De aceea în USR există lideri care, asemenea lui Nicuşor Dan, s-au format în societatea reală, necoruptă, care nu sunt datori nimănui cu nimic, persoane decente şi competente care îşi pot asuma responsabilităţi atunci când este cazul", transmite USR.
Reprezentanţii formaţiunii mai adaugă că USR va rămâne ca şi până acum un partid deschis tuturor opţiunilor de conştiinţă ale membrilor săi prezenţi şi viitori.
"USR este al tuturor membrilor şi este o mişcare profund necesară societăţii, un anticorp social menit să acţioneze împotriva corupţiei transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică şi în administraţia Bucureştiului: mai multă transparenţă, fără corupţie. USR merge mai departe!", se mai precizează în comunicat.
Reamintim că Nicuşor Dan a demisionat după ce, ignorând dorinţa sa, membrii Biroului Naţional au votat pentru poziţionarea partidului împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Dan se împotrivise acestui demers, precizând că în partid sunt oameni cu convingeri diferite şi că o astfel de decizie va crea fracturi între ei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.
Merită menţionat că, potrivit Statului USR, Comitetul Politic poate valida sau invalida decizia Biroului Naţional legată de poziţionarea USR faţă de referendumul privind familia. În cazul în care decizia va fi invalidată, Nicuşor Dan s-ar putea întoarce în partidul pe care l-a fondat şi pe care a reuşit să îl facă a treia fortă politică a ţării.