USL altă remaniere: Johannis la Interne, Nicolăescu la Finanţe, Buşoi la Sănătate, Atanasiu la Economie

Andrei Pricopie
07.02.2014

alte articole

Klaus Iohannis, mesager împotriva corupţiei, ales preşedinte al României. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.02.2014

Biroul politic central al PNL s-a reunit pentru a lua decizii importante. Liberalii au hotărât ca Ministerul de Interne să fie condus de Klaus Johannis, care a fost ales şi vicepremier, Ministerul Finanţelor de Eugen Nicolaescu, Ministerul Sănătăţii de şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi şi Ministerul Economiei de Teodor Atanasiu.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot în cadrul şedinţa BPN al PNL, urmând ca liberalii să aibă în continuare şi o şedinţă a Delegaţiei Permanente.

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a dat replica lui Ponta care declarat zilele trecute: "Cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?".

"Deciziile privitoare la miniştrii liberali au fost luate. Cineva se întreba zilele trecute cine mai este exact liberal în România. Doresc cu toată prietenia să dau, în numele colegilor, un răspuns exact. Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, în care activează foarte mulţi oameni care vor fi mereu liberali. A fi liberal înseamnă să înţelegi lumea în care trăieşti ca o lume care are nevoie de lideri puternici, nu de baroni. Liberal înseamnă să trăieşti într-un stat de drept", a declarat Antonescu.

Noii miniştri au fost aleşi în contextul în care miniştrii de Finanţe şi Interne au demisionat. Radu Stroe a demisionat în urma scandalului avionului prăbuşit în Apuseni, iar Chiţoiu a părăsit Guvernul joi, la finalul unei zile încinse în USL, în cadrul căreia Crin Antonescu ar fi cerut înlocuirea acestuia din Guvern. Chiţoiu nu a informat partidul despre „electoRata” premierului Ponta, respectiv iniţiativa Guvernului de a înjumătăţi ratele la bănci ale românilor cu venituri mici, fapt care nu a fost primit prea bine de liderii liberali.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul Economiei, Andrei Gerea, acesta a declarat, vineri, că nu doreşte să demisioneze din funcţia de ministru, adăugând că discuţia despre mandatul său se va purta în şedinţa BPN al PNL. Potrivit unor surse din partid, Gerea le-a transmis liderilor liberali că se pune la dispoziţia partidului. Se pare însă că BPN al PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Gerea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor