Credite reeşalonate: Ponta l-a evitat pe Antonescu

Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Flori Mladin
06.02.2014

Crin Antonescu, preşedintele PNL, susţine că problema reeşalonării creditelor la bănci nu a fost discutată în USL, declaraţia sa fiind contradictorie cu cea a premierului Victor Ponta, care a susţinut că această măsură s-a discutat duminică seară în USL.

"Nu s-a discutat nici în USL, nici în întâlnirea PNL cu FMI", a afirmat Crin Antonescu joi pentru "Gândul".

Totuşi, premierul Victor Ponta a declarat joi că măsura privind reeşalonarea creditelor s-a discutat în USL duminică seară, potrivit Mediafax.

"Măsura privind reeşalonarea creditelor a fost discutată în USL duminică seară, după şedinţa CSAT", a susţinut Ponta.

Surse din Uniune au declarat anterior că măsura privind reeşalonarea creditelor la bănci, pe care a anunţat-o Guvernul după negocierile cu reprezentanţii FMI, nu a fost discutată la nivelul USL, fiind promovată de Ministerul de Finanţe, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, prin intermediul ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea. Sursele citate au relatat că această propunere ar fi fost elaborată la nivelul ministerului.

Majoritatea liderilor PNL au aflat de această măsură când a fost făcută cunoscută de către Guvern, au mai menţionat sursele citate.

De fapt, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a afirmat miercuri seară la TVR că măsura Guvernului cu privire la reeşalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată şi agreată în PNL, subliniind că în opinia sa nu este o măsură liberală şi va solicita clarificări la Delegaţia Permanentă a partidului.

La întrebarea dacă măsura Guvernului este una liberală Iohannis a răspuns:

„Sunt sceptic, ca să nu spun altceva. Pe de altă parte, sunt puţin surprins fiindcă este o măsură care – cel puţin aşa am înţeles eu de la televizor – a fost discutată, negociată şi acceptată de FMI. Surprinderea mea vine din faptul că ea nu a fost discutată în partid. Şi atunci, sigur, se pune problema dacă Guvernul a avut o şansă enormă să introducă această măsură în registrul măsurilor discutate cu FMI şi nu a mai avut răbdare să se discute în partidele politice această măsură, sau dacă din alte motive pe care nu le cunosc s-a omis consultarea politică. Una peste alta, această măsură la noi în partid nu a fost discutată, deci cert nu a putut fi agreată, cum nu a fost discutată”, a susţinut prim-vicepreşedintele PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor