Udrea punctează „realizările” guvernării USL, o alianţă care s-a născut din ură

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

„Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu au înfiinţat ceea ce s-a dorit atunci a fi o soluţie pentru România şi ceea ce se dovedeşte astăzi a fi dezastrul acestei ţări”, a declarat miercuri Elena Udrea în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Partidului Mişcarea Populară.

„Dintre toate promisiunile pe care le-au făcut, una singură din păcate au dus-o la bun sfârşit şi anume au venit la guvernare. Din păcate pentru România, astăzi guvernează USL, o guvernare ultra-majoritară care îşi arată limitele şi demonstrează că este cea mai incompetentă, ineficientă, iresponsabilă şi coruptă guvernare din ultimii 24 de ani din România”, a declarat Udrea.

USL vs justiţie şi statul de drept

Elena Udrea susţine că principala activitate a USL este „lupta cu justiţia şi lupta cu statul de drept”.

„Au început în 2012 când în doar 3 zile au fost în stare să întoarcă România în perioada puterii lui Adrian Năstase şi a lui Ion Iliescu, un lucru pe care nu am crezut că o să-l mai vedem în România europeană. Au reuşit în 3 zile să atace instituţii fundamentale ale statului, CCR, Avocatul Poporului ... au reuşit printr-o lovitură de stat parlamentară, să suspende preşedintele României. Şi haideţi să ne imagină ce ar fi astăzi România dacă această lovitură de stat ar fi mers până la capăt, dacă astăzi Traian Băsescu nu s-ar putea opune aşa cum o face, încercărilor repetate, insistente, consecvente ale USL de a ocupa justiţia, de a o controla şi de a opri lupta împotriva corupţiei”.

Udrea a explicat că, în opina ei, există trei exemple extrem de concludente care arată că „USL continuă o bătălie pe care o declară, o afişează, şi-o asumă, o bătălie cu justiţia, o bătălie prin care încearcă să-şi apere corupţii, încearcă să-şi apere clientela politică, baronii din teritoriu”.

„La numai o lună de zile de la alegerile parlamentare din 2012, USL iniţia modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor pentru a crea privilegii pentru parlamentari. Şi a fost o luptă care s-a terminat cu o soluţie a CCR împotriva acestor modificări prin care se aduceau privilegii aleşilor din Parlament, pentru că o putere de aproape 70% în Parlament îşi permite să calce în picioare toate aşteptările unui popor, aşteptări care vin pentru a consolida statul de drept şi aşteptări care se referă la un comportament în respectul legii a celor care sunt trimişi să reprezintă românii în Parlamentul României.

Pe 10 decembrie 2013, ce s-a numit „marţea neagră”, şi probabil pentru a aniversa un an de când câştigaseră alegerile parlamentare din 2012, USL încearcă în forţă modificări ale Codului Penal şi creează super-imunitate parlamentară prin scoaterea parlamentarilor de sub incidenţa infracţiunilor de corupţie. Şi aceste modificări au fost declarate neconstituţionale de CCR luna trecută.

Un al treilea exemplu este de ieri, când majoritatea USL a adus modificări în Parlament, în Comisia pentru modificarea Constituţiei, modificări la Constituţia ce urmează a fi supusă votului poporului la referendum odată cu alegerile europarlamentare, care uşurează activitatea infractorilor şi leagă de mâini procurorii”, a afirmat aceasta.

Taxe şi impozite marca USL

O altă problemă a USL, în opinia Elenei Udrea, este cea care afectează viaţa de zi cu zi a românilor, o problemă care s-a creat odată cu ajungerea la guvernare a USL.

„De aproape 2 ani trăim un proces de creştere a fiscalităţii. Guvernul Ponta ştie doar să aducă noi taxe şi impozite. Codul Fiscal a fost modificat de 34 de ori. S-au introdus 35 de noi taxe şi impozite pe care le suportă poporul român. USL a majorat acciza la combustibil, a pus celebra taxă pe stâlp, a obligat administraţiile locale să crească impozitele pe imobile cu 16%.

Astăzi domnul Ponta ne anunţă că nu poate să nu introducă celebra acciză de 7 eurocenţi pe benzină şi motorină începând cu 1 aprilie. Această acciză va fi introdusă, ceea ce va însemna că nu numai preţul combustibilului la pompă va creşte, ci va creşte preţul tuturor produselor de bază ca o consecinţă a majorării preţurilor la combustibil.

Mai puţin cunoscută, dar foarte importantă, şi de asemene o prevedere care afectează activitatea a peste 1 milion de oameni, este povara fiscală impusă de guvernarea USL, de guvernul Ponta, micilor producători din agricultură. Se impozitează toţi cei care doresc să muncească în agricultură, mici fermieri, toţi cei care trăiesc cu familiile lor din activitatea agricolă. S-au introdus impozite pentru creşterea animalelor, pentru piscicultură, silvicultură şi de asemenea pe veniturile din cultivarea pământului”, a precizat Udrea.

Aceasta a concluzionat: „Este evident că în România nu poate creşte niciun fir de iarbă fără ca Victor Ponta şi guvernul pe care îl conduce să se gândească să-l impoziteze”.

Creşterea inflaţiei şi şomajului

USL a reuşit la guvernare performanţa de a avea 2 ani la rând, 2012, 2013, cea mai mare inflaţie din Europa, care a dus la cea mai accelerată creştere de preţuri la produsele de bază, la bunurile de consum din Europa, susţine Udrea, argumentând că „dacă media europeană a fost de 1,4% în 2013, România a reuşit performanţa unei inflaţii de 3,2%”.

„Lipsa de investiţii, lipsa unei viziuni privind economia naţională, lipsa unei preocupări pentru a genera noi locuri de muncă, a făcut ca în România şomajul să fie în continuă creştere. În decembrie 2013, avem cu 48.000 mai mulţi şomeri faţă de câţi erau în decembrie 2012”.

Fuga de responsabilitate a lui Ponta

„Avem întotdeauna anunţuri spectaculoase pe care le face de obicei primul ministru, dânsul este un actor cu rol pozitiv, este cel care anunţă binele. Atunci când trebuie să-şi asume erori, să-şi asume rezultate negative ale activităţii, ori inactivităţi, personal ori a guvernului pe care îl conduce, Victor Ponta dispare din peisajul mediatic”, a afirmat aceasta.

Ponta a promis că aduce „lapte şi miere”

„Printre lucrurile minunate pe care ni le-a anunţat au fost creşterile încasărilor bugetare cu care desigur, urma ca în România, guvernarea să aducă lapte şi miere. Numai că din ce s-a promis, puţin s-a făcut. Am avut o creştere a veniturilor cu doar 3,6% faţă de 7,4% cât ne-a promis domnul Victor Ponta. Şi din păcate această creştere a fost şi mai mică decât cheltuielile care au crescut cu 3,8%. Aşa se face că avem un deficit în loc de 1,9 cu cât ne-am angajat în faţa FMI şi CE, de 2,5% în acest moment”, a explicat Udrea.

Deputatul este de părere că politica guvernului Ponta, din incompetenţă, dar şi din populism, este să taie de la investiţii şi să dea clientelei politice.

„Aşa se face că pentru investiţii, cheltuielile au scăzut cu 7,5% în 2013, adică am avut cu 400 de milioane de euro mai puţin la investiţii, în schimb am avut creşteri cu cheltuielile de bunuri şi servicii de 12%, adică am cheltuit mai mult pe bunuri şi servicii cu 38,6 miliarde de roni anul trecut. Cheltuielile mai mici cu investiţiile înseamnă proiecte care au rămas abandonate, proiecte importante pentru comunităţile locale, pentru ţară, înseamnă firme care au intrat în faliment sau în insolvenţă şi oameni care au rămas fără locuri de muncă”, a precizat aceasta.

„Pomana electorală”

„Datorită lipsei de viziune a guvernului Ponta şi a faptului că ne apropiem de alegeri, că am intrat în an electoral important, din ce în ce mai multe companii sunt obligate să-şi închidă activitatea, să-şi dea oameni afară, avem din ce în ce mai mulţi şomeri, însă guvernarea face pomeni electorale pe banii noştri. Chiar dacă dvs. nu veţi primi direct o pomană electorală de la USL în campania pentru europarlamentare sau prezidenţiale, să ştiţi că plătiţi pomeni electorale pe care guvernul Ponta le face în an electoral. Au trecut de la pomana electorală cu sacoşa, nu mai merg cu ligheanul ori cu găleata în mediul rural pentru a câştiga voturi, pentru că au descoperit o metodă mult mai subtilă, pomană electorală direct de la guvern”, a continuat fostul ministru al Turismului.

Udrea susţine că în Guvernul Ponta în acest moment are loc o competiţie între miniştri, şi anume cine identifică mai multe modalităţi de a păcăli electoratul dând sau promiţând ceva categoriilor largi de electorat în scopul de a obţine voturi pentru europarlamentare sau în alegerile pentru prezidenţiale.

„În timpul acesta, puţinii bani care sunt la buget, în loc să meargă pentru a genera locuri de muncă, a genera creşterea economică, sunt direcţionaţi către armata de militanţi din teritoriu care trebuie să se lupte pentru USL, pentru a aduce voturi în cele două rânduri de alegeri şi sunt direcţionaţi către categoriile de electorat care tradiţional votează cu PSD, tocmai pentru că tradiţional PSD în an electoral găseşte resurse pentru a-i păcăli de fiecare dată pe cei pe care apoi îi jupoaie 4 ani de zile”, a precizat deputatul.

Fondurile Europene

„Despre atragerea fondurilor europene nu mai ştim nimic. S-a promis 50% în primul an, atragerea fondurilor europene din bugetul pe care l-am avut pe 2013. Deja ştim cu toţii că guvernul USL a pierdut 2 miliarde de euro din bani, care trebuiau să vină în România în perioada 2007-2013. S-au pierdut pentru că nu s-au terminat contractările de proiecte pe fonduri europene. Dincolo de asta suntem în februarie şi nimeni nu ştie ce bani va primii România în perioada 2014-2020”, a remarcat aceasta.

Udrea a explicat că motivul pentru care nu ştim acest lucru este că guvernul USL „nu a fost în stare, deşi a încercat de 3 ori, să trimită la Bruxelles o strategie privind atragerea fondurilor europene”, o strategie referitoare la viziunea pe carea guvernul USL ar aveau-o despre ce ar trebui finanţat cu fonduri europene în perioada 2014-2020.

„Numai că cei de la Bruxelles, oameni serioşi, cu experienţă, au trimis înapoi extemporalul pe care l-a dat Guvernul României, cu nota 2. Nici nu au ştiut să copieze măcar. Nu au fost în stare să demonstreze că au habar ce ar trebui să facă România cu bani pe care Europa ni-i dă şi cu bani pe care domnul Ponta se lamenta pe la televizor că nu a reuşit preşedintele să aducă decât vreo 9 miliarde de euro în plus pentru 2014-2020 faţă de cât a avut România între 2007-2013, dar cu toate acestea, deşi dânsului i s-a apărut puţin, nu este în stare nici măcar să spună pentru ce vom cheltui aceşti bani”, a susţinut Udrea.

Gestionarea situaţiilor de urgenţă

„O altă problemă pe care o are această guvernare este una acută şi vorbim şi astăzi despre incompetenţa guvernului în a gestiona situaţii de criză. Avem aproape săptămânal o nouă situaţie de criză pe care guvernul se dovedeşte incapabil să o gestioneze. Mai grav este că din cauza incompetenţei guvernului mor oameni. Din cauza incompetenţei, delăsării, iresponsabilităţii Guvernului Ponta, modului în care nu au ştiut să reacţioneze pentru a gestiona situaţia de criză din accidentul aviatic din Apuseni, a făcut ca 2 oameni să moară. Sunt vinovaţi de moartea acestor oameni, aşa cum sunt vinovaţi de moartea celor care au murit din cauza frigului în momentele de derută a guvernării atunci când „în mod neaşteptat” în România a nins în luna ianuarie”, a declarat Udrea.

În opinia Elenei Udrea „astăzi Guvernul Ponta arată că nu este în stare să gestioneze o situaţie de criză, deşi are toate instituţiile în coordonare, deşi aceste instituţii, separat fiecare funcţionează, dar cei care sunt puşi să le conducă, politruci, clientelă, miniştrii care le aveau în coordonare, îşi dovedesc limitele şi din păcate, aşa cum spuneam, din cauza acestor limite, s-a întâmplat că în România să moară 2 oameni pentru că în timpul acesta, cei care trebuiau să-i găsească pe cei care supravieţuiseră accidentului aviatic, să coordoneze acţiunea de căutare şi de găsire a acelora, fie scriau pe Facebook, fie erau la restaurant.. cert este că nu au înţeles, c[ şi dacă nu trebuiau să plece în munţi să-i caute, aveau responsabilitatea să organizeze acţiunile de salvare a acestora. Nu numai o responsabilitate morală, ci şi una legală”.

Concluzia

„Avem un guvern care aduce astăzi în România dezastru şi dacă promiteau cu surle şi trâmbiţe că acest guvern şi această putere va fi cea care va salva România, este evident pentru fiecare dintre noi astăzi că este puterea care v-a îngropa România. Anul 2014 va fi anul în care USL, această construcţie născută din ură faţă de un om, din dorinţa de a controla justiţia pentru a scăpa proprii corupţi, va plăti politic şi electoral”, a subliniat Elena Udrea.