USB trage semnalul de alarmă: Dispoziţiile legale încălcate la prima şedinţă a Consiliului Local Sector 4

Prima şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 4 s-a desfăşurat într-un total dispreţ faţă de lege, avertizează Uniunea Salvaţi Bucureştiul, filiala Sector 4
Loredana Diacu
30.06.2016

alte articole

Lansarea candidaţilor USB la primăriile de sector. (Epoch Times)
Loredana Diacu
30.06.2016

Consilierii USB din Consiliul Local Sector 4 acuză că nici ordinea de zi a a şedinţei de joi a CLS4, nici votarea proiectelor de hotărâri nu au respectat legea, în condiţiile în care comisiile de specialitate ale Consiliului Local al Sectorului 4 nu au fost constituite până la ora începerii şedinţei, iar viceprimarul sectorului nu a fost ales.

Pe ordinea de zi a CL S4 s-au regăsit joi următoarele puncte:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe 2016;

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului maxim de posturi la nivelul sectorului 4 (modificări de organigramă;

3. Alegerea viceprimarului.

"Încă de la începutul şedinţei, consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul au atras atenţia celor prezenţi cu privire la faptul că dezbaterea unor proiecte de hotărâri ale Consiliului Local nu poate avea loc înainte de desemnarea comisiilor de specialitate, al căror aviz este obligatoriu pentru a înscrie pe ordinea de zi orice proiect de hotărâre (conform art 44. din Legea 215/2001 şi art. 47 din ROF al Consiliului local al Sectorului 4)", precizează consilierii USB, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Mai mult, pentru respectarea dispoziţiilor legale, consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul au propus amânarea punctelor 1 şi 2 din ordinea de zi până la o dată ulterioară, la care comisiile de specialitate ale Consiliului Local sector 4 vor fi legal constituite pentru a-şi exprima avizul obligatoriu pentru proiectele de acte normative. În acest sens, consilierii USB au solicitat supunerea la vot a introducerii pe ordinea de zi a unui nou punct, respectiv: 4. Alegerea membrilor comisiilor de specialitate. Cererea lor a fost însă respinsă, iar ordinea de zi a fost aprobată aşa cum a fost propusă.

"Cum consiliul a supus la vot, în mod nelegal, cele două proiecte de hotărâri, poziţia consilierilor USB a fost următoarea:

1. Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe 2016 nu avea avizul Comisiei de buget, Comisie care la momentul desfăşurării şedinţei nu era legal constituită.

2. Proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului maxim de posturi la nivelul sectorului 4 nu avea toate avizele legale, respectiv ale comisiilor de specialitate al Consiliului Local şi nici avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, prevăzut de art. 107 din Legea 188/1999."

Din aceste motive, în ambele cazuri, voturile celor şase consilieri USB au fost de respingere a aprobării proiectelor de hotărâre. Consilierii PNL, în număr de 5, s-au abţinut. Proiectele de hotărâre au fost aprobate cu voturile celorlalţi 16 consilieri prezenţi, respectiv de PSD, UNPR, ALDE, PMP şi PPU, partidul care l-a susţinut pe Piedone.

Potrivit USB, alegerea viceprimarului Sectorului 4, Dan Bogdan Delegeanu, s-a făcut cu aceleaşi 16 voturi pentru. Consilierii USB s-au abţinut, iar cei ai PNL au votat împotrivă.

"Nu ne-am imaginat că este posibil ca un consiliu local să voteze o rectificare bugetară fără să aibă aviz de la comisia de buget-finanţe şi, mai ales, fără ca această comisie să existe. Atragem atenţia că majorităţile din consiliile locale nu au dreptul să acţioneze abuziv şi în dispreţul legi. Din câte ştim, aceasta este o situaţie singulară în Bucureşti", a declarat Dumitru Dobrev.

"Transparenţa, legalitatea şi eficienţa administraţiei sunt câteva dintre principalele obiective ale Uniunii Salvaţi Bucureştiul. Considerăm inacceptabilă adoptarea de acte normative cu încălcarea legii şi analizăm căile legale pe care le avem la dispoziţie pentru a reduce pe făgaşul normal desfăşurarea lucrărilor Consiliului Local al Sectorului 4.", concluzionează consilierii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor