Cursa pentru Sectorul 4. Dobrev vrea să spargă paradigma "A furat, dar a făcut ceva şi pentru noi!" [video]

După ce a luptat ani de zile prin instanţe pentru a pune capăt abuzurilor comise de autorităţi, avocatul Dumitru Dobrev îşi propune să intre în administraţie, pentru a o reforma din interior.
Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Un nume nou în politică, avocatul Dumitru Dobrev, candidat al Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 4 declară că îşi propune, dacă va ieşi primar, să arate că se poate ieşi din paradigma: "A furat dar a făcut ceva şi pentru noi"

"Am ajuns la concluzia că cineva trebuie să facă pasul în faţă pentru că a lupta în instanţă cu autorităţile nu reprezintă o soluţie pentru problemele organice ale comunităţii locale, ale Bucureştiului, în general, şi ale sectorului 4 în special. Ca să poţi să faci diferenţa, să faci un salt calitativ, singura posibilitate este să te implici în administraţie. Asta înseamnă să îţi iei 4 ani de zile să trăieşti dintr-un salariu de între 4.000 şi 6.000 de lei, dar fără să îţi faci colecţie de maşini, să concurezi cu regii asfaltului, adică chiar să trăieşti din banii ăia ca să poţi arăta oamenilor că se poate ieşi din paradigma, domnule, a furat, dar a făcut ceva şi pentru noi.

În ţările civilizate în care vrem noi să ajungem, Suedia, Germania, Danemarca acolo nici măcar nu îşi pun problema să fure măcar un eurocent, acolo se fac licitaţii corecte, se fac caiete de sarcini, câştigă cel mai bun şi oamenii pot să vadă că există o alternativă la cleptocraţia care există acum în administraţie.", a declarat Dumitru Dobrev într-un amplu interviu acordat Epoch Times.

Dispus să renunţe la cariera de avocat pentru a câştiga mult mai puţini bani ca primar, Dobrev susţine că dacă va câştiga, în cei patru ani de mandat va lucra în colaborare cu cetăţenii, va elimina cât se poate din birocraţie pentru a face mai bună viaţa oamenilor din sector.

Administraţia se poate îmbunătăţi astfel încât cetăţeanul să simtă

Primarul poate face mai bună viaţa oamenilor din cartier: poate să încerce cu ajutorul consiliului local să modifice organigrama, să optimizeze anumite servicii, să facă în aşa fel încât punctele de contact ale cetăţeanului cu administraţia să fie cât mai puţine pentru a nu trimite cetăţeanul pe la varii comitete şi comiţii, să informatizăm, astfel încât multe probleme să se rezolve online, crede Dumitru Dobrev.

Bugetul primăriei nu este un sac fără fund, însă primarul poate dezvolta un departament care să aplice pentru finanţare europeană, mai arată Dumitru Dobrev. Dar, mai presus de toate, primarul trebuie să pună capăt hoţiei banului public:

"Sunt anumite lucruri care nu se fac pentru că nu sunt comisioanele mari. Dacă nu se mai fură niciun ban şi nu mai sunt firme de partid abonate la contractile publice, vor fi bani care rămân şi alte proiecte care erau văduvite de bani vor putea fi finanţate." consideră avocatul.

Ca şi proiecte concrete, Dobrev îşi propune revitalizarea fostului cinematograf Flamura care ar urma să devină centru pentru copii, pentru petrecerea timpului liber, înfiinţarea de noi trasee RATB, revitalizarea zonei de la Mărţişor unde există un amfiteatru abandonat şi angajarea primăriei în proiecte vizând policlinici, afterschool-uri, grădiniţe.

Parcul Lumea Copiilor

Dumitru Dobrev a abordat şi subiectul Parcului Lumea Copiilor unde un controversat dezvoltator imobiliar a tăiat sute de copaci pentru a ridica un cartier de locuinţe. Ca avocat, dl Dobrev i-a reprezentant pe cetăţenii din zona care s-au opus acestor lucrări şi a reuşit să obţină suspendarea autorizaţiei de construire. Dacă va ieşi primar, Dumitru Dobrev îşi propune să răscumpere terenul pe care s-a construit şi să îl transforme înapoi în parc. Cheltuielile ar urma sa fie recuperate de la fostul primar Videanu, cel care a pus-o în posesie pe actuala proprietară a porţiunii de parc.

"Eu cred că cel mai bine ar fi la situaţia la care se prezintă lucrurile acum, să fac toate demersurile pentru a o expropria pe Mărioara Micşunescu şi să demolăm clădirile, să refacem parcul, şi pe dl Videanu, fiindcă a făcut acel schimb controversat cu Mărioara Micşunescu şi nu a luat sulta, pentru că ea aveam iniţial multe peticele de 200 mp răspândite prin tot parcul şi dl Videanu i-a dat în schimb 20.000 de metri pătraţi pe Pridvorului, cu acces la toate utilităţile şi nu a perceput sultă, deşi clar că nu putea fi echivalent schimbul acesta, îl vom da pe Dl Videanu pe mâna Curţii de Conturi, vom scoate la vânzare ce are şi banii pe care îi vom plăti Marioarei Micşunescu pentru expropriere îi vom lua de la dl Videanu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne