UPDATE - Trafic de influenţă şi luare de mită. DNA cere arestarea preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca

Andrei Pricopie
11.11.2014

alte articole

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.11.2014

Procurorii DNA au solicitat marţi aviz de reţinere, arestare şi percheziţie în cazul deputatului liberal Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă, relatează b1.ro.

Mircea Roşca a declarat, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat timp de patru ore, că nu a făcut trafic de influenţă aşa cum susţin procurorii, subliniind că "totul este ridicol".

***

Deputatul Mircea Roşca, preşedinţe al PNL Prahova, a fost chemat marţi la sediul DNA Ploieşti pentru a da explicaţii într-un dosar în care este suspectat că, împreună cu liderul PNL Azuga, Gabriel Popescu, au luat mită de la un om de afaceri căruia autorităţile locale i-au vândut un teren din intravilanul staţiunii Azuga, care aparţinea domeniului public, relatează Mediafax.

Surse judiciare citate de agenţia de ştiri au afirmat că Gabriel Popescu a fost audiat deja în acest dosar, astăzi fiind rândul deputatului Mircea Roşca să vorbească cu procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti.

Potrivit primarului staţiunii Azuga, Constantin Samson, în urmă cu câteva săptămâni DNA a solicitat de la Primăria Azuga mai multe documente referitoare la vânzarea unui teren intravilan cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, situat la intrarea în Azuga dinspre Ploieşti. Terenul respectiv a fost vândut în urmă cu aproximativ trei ani unui om afaceri care ar fi reclamat că a dat mită pentru încheierea tranzacţiei.

"Ştiu că este vorba despre vânzarea unui teren care era al Primăriei şi a hotărât Consiliul Local să-l vândă. Tranzacţia s-a făcut pe vremea când nu eram eu primar, ori la sfârşitul anului 2011, ori la începutul anului 2012. Gabi Popescu a mai fost audiat o dată la DNA şi apoi au venit procurorii la noi şi a cerut nişte documente", a precizat edilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor