Raeţchi: Corlăţean a fost sacrificat de Ponta. Se urmăreşte blocarea înfiinţării de noi secţii de votare în Diaspora

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL de Diaspora, a declarat luni, în cadrul unui comunicat de presă, că demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru de Externe este o demisie stupidă, afirmând că acesta a fost sacrificat de premierul Victor Ponta pentru a justifica blocarea votului în Diaspora pe 16 noiembrie. Liberalul cere ca MAE să facă publice solicitările de noi secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din Diaspora.

Deputatul PNL consideră că prin demisia lui Titus Corlăţean se urmăreşte blocarea înfiinţarii de noi secţii de votare în Diaspora, demisia lui fiind una iresponsabilă şi motivată total nepotrivit.

"Dacă Titus Corlăţean îşi dădea demisia în semn de protest faţă de presiunile la care este supus de Ponta în vederea blocării votului din Diaspora, atunci gestul lui era unul remarcabil. Dar el şi-a dat demisia, dimpotrivă, susţinând că nişte decizii administrative ar fi mai importante decât principiul fundamental al votului universal. Este stupid şi iresponsabil să te agăţi de orice formă juridică pentru a justifica limitarea dreptului la vot. E doar un sacrificiu făcut de Victor Ponta pentru a ţine pe loc cât mai mult problema suplimentării secţiilor de vot în Diaspora", a afirmat deputatul de Diaspora.

Raeţchi a subliniat că, indiferent de încercările Guvernului de a gestiona criza, este prea târziu pentru o organizare eficientă a turului doi al alegerilor.

Deputatul solicită MAE să facă publice toate solicitările venite din Diaspora în ultimele luni pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare, menţionând că au existat nenumărate cereri în foarte multe oraşe.

"Cei de la MAE au cerut oamenilor să strângă semnături pentru a le aproba solicitarea, apoi nu au făcut nimic. Veţi vedea acolo tabele cu zeci de mii de semnături – care au fost total ignorate. Erau avertizaţi şi nu au făcut nimic – iar acum este mult prea târziu pentru o cuprindere teritorială eficientă. În Diaspora e necesar un număr dublu de secţii de vot", a precizat deputatul.

Ovidiu Raeţchi a mai declarat că, în momentul de faţă, singura soluţie pentru Diaspora este să se voteze în două zile – sâmbătă şi duminică – variantă pe care, de altfel, a propus-o MAE încă din 3 noiembrie.