UPDATE. Platon - posibil candidat la alegerile prezidenţiale

Omul de afaceri, recent extrădat în Moldova intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte, a anunţat pe 9 septembrie unul dintre avocaţii acestuia, Ana Ursachi.
Veaceslav Platon adus în instanţă
Veaceslav Platon adus în instanţă (Jurnal de Chişinău (jc.md)
Anişoara Chiriac
09.09.2016

UPDATE: După ce avocatul, Ana Ursachi a declarat pentru presă că Veaceslav Platon nu va putea ajunge la Comisia Electorală Centrală pentru a finaliza procesul de încriere a lui Platon în cursa pentru funcţia de preşedinte, Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) vine cu o precizare.

„Persoanele arestate pot fi escortate în afara instituţiei penitenciare, doar la cererea organului de urmărire penală, a judecătorului de instrucţie sau a instanţei de judecată”, se arată într-un comunicat al DIP, conform deschide.md.

Iar pentru a-şi îndreptăţi decizia de a închide pentru toată ziua de vineri uşile penitenciarului, administraţia a menţionat că „astfel de măsuri se desfăşoară cu regularitate în fiecare lună, în cadrul instituţiilor de detenţie din ţară, sunt preconizate din timp şi se efectuează de către specialişti”, iar ideea transmisă de avocaţii lui Platon pentru presă ar fi una distorsionată.

***

Veaceslav Platon, cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în sume deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei a depus actele necesare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pe 9 septembrie pentru a fi înregistrat în cursa prezidenţială, a confirmat pentru Epoch Times unul din avocaţii acestuia, Ana Ursachi.

“Au fost depuse deja toate actele la Comisia Electorală Centrală, a fost înregistrat grupul de iniţiativă pentru acumularea semnăturilor în favoarea candidatului, a rămas doar să fie finalizată procedura prin prezenţa fizică a lui Platon la CEC”, a declarat pentru Epoch Times, avocata omului de afaceri.

"Astăzi la ora 14:00, Platon urma sa meargă la CEC, însă autorităţile au reuşit să creeze un impediment fals şi puşcăria (Penitenciarul nr.13) a fost închis azi. Motivul pentru care Penitenciarul nr.13 a fost astăzi închis este pentru dezinsecţie şi deratizare a închisorii”, a mai precizat Ana Ursachi. Respectiv, accesul persoanelor va fi interzis în clădire.

Totodată, astăzi, 9 sep­tem­brie, se încheie peri­oada de depu­nere a cere­ri­lor în vede­rea înre­gis­tră­rii gru­pu­ri­lor de ini­ţia­tivă pen­tru sus­ţi­ne­rea can­di­da­ţi­lor la func­ţia de Pre­şe­dinte al R. Mol­dova.

Anterior, şi principalul suspect în dosarul penal deschis pe marginea furtului de un miliard de dolari de la trei bănci din Republica Moldova - Unibank, Banca Socială şi Banca de Economii, Ilan Şor a candidat cu succes la funcţia de primar al oraşului Orhei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor