Petiţie: ”O casă pentru veteranul de război care trăieşte de 6 ani în stradă”

Uimiţi de soarta unui veteran de război şi nepăsarea autorităţilor din Republica Moldova, mai mulţi internauţi au iniţiat o petiţie prin care cer o casă pentru Tudor Pînzari, unul dintre cei mai longevivi protestatari din Moldova.
Tudor Pînzari, veteranul războiului de pe Nistru, protestatar de 6 ani la Chişinău
Tudor Pînzari, veteranul războiului de pe Nistru, protestatar de 6 ani la Chişinău (Epoch Times România)

După ce pe 27 august, de Ziua Independenţei, Epoch Times România a relatat despre soarta veteranului războiului de pe Nistru, Tudor Pînzari, obligat să trăiască în stradă pentru că i-a fost demolată casa ilegal, mai mulţi internauţi s-au mobilizat şi au creat o petiţie online adresată autorităţilor. Aceştia cer implicarea imediată a guvernului şi a autorităţilor locale astfel încât Tudor Pînzari să poată primi o casă cât mai curând.

”În anul când Republica Moldova împlineşte 25 de ani de independenţă, considerăm inumană indiferenţa şi nepăsarea autorităţilor şi politicienilor, mai ales că Tudor Pînzari a fost unul dintre cei care au luptat pentru această ţară. Pentru un veteran de război bolnav, slăbit de 6 ani de protest non-stop, o locuinţă în localitatea sa natală, Căuşeni nu ar trebui să fie o cerinţă prea mare pentru actualii politicieni”, se arată în mesajul petiţiei.

Iniţiatoarea petiţiei, Iulia Nazaria a declarat pentru Epoch Times că despre Tudor Pînzari ştie de ani de zile, observându-l mai mereu în stradă. “Chiar nu îmi vine a crede că nimeni de la conducere nu vrea să îl observe şi să se intereseze de viaţa lui. Respectiv, ideea de a iniţia o petiţie s-a născut în cadrul unor discuţii pe reţelele de socializare. Este natural să ai compasiune pentru un om care trăieşte în stradă de 6 ani. Am iniţiat petiţia în speranţa că va fi semnată de cât mai multe persoane, iar autorităţile noastre vor lua cont de părerea oamenilor şi în final, lui Tudor Pînzari i se va face dreptate”, a subliniat Iulia Nazaria.

Unul dintre semnatari şi iniţiatori ai petiţiei a remarcat şi el că Tudor Pînzari ”este un caz şi un personaj-simbol nu doar pentru Republica Moldova şi România, ci pentru întreg Estul Europei; atâta se vorbeşte despre justiţie, echitate socială, dar nu se face cam nimic, pentru că acceptăm”.

”Demult l-am observat în stradă şi chiar nu îmi vine a crede că nimeni de la conducere nu vrea să îl observe şi să se intereseze de viaţa lui. E chiar sub nasul lor şi sigur că mulţi îl văd în fiecare zi. Sper să se mişte lucrurile cu această petiţie”, a comentat un alt semnatar.

Astfel, nemulţumiţi de indiferenţa autorităţilor şi dornici de a-l ajuta pe veteran, iniţiatorii petiţiei cer Guvernului Republicii Moldova şi Consiliului Raional Căuşeni soluţionarea cauzei veteranului de război Tudor Pînzari prin oferirea unei locuinţe în localitatea sa natală, oraşul Căuşeni şi achitarea despăgubirilor morale.

Petiţia poate fi semnată aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe