UPDATE. EBOLA: Un român suspect de Ebola s-a prezentat la Spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti. Posibilitatea infectării cu Ebola se infirmă 99 la sută
alte articole
UPDATE. Bărbatul în vârstă de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti.
Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", a anunţat, duminică seară, că 99 la sută se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti care a fost adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola.
Bărbatul suspectat de infectare cu virusul Ebola a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.
Acesta nu ar fi părăsit capitala Nigeriei în perioada în care a lucrat acolo, conform surselor.
Focarul infecţiilor cu Ebola din Nigeria este localizat în sudul ţării, în zona oraşului Lagos - cel mai populat din ţară. Capitala Nigeriei, Abuja, se află în centrul ţării.
***
Un bărbat de 51 de ani, suspect de Ebola a fost internat la Spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti, relatează ziare.com. Bărbatul s-a prezentat duminică dimineaţa la spitalul ploieştean, după care a fost trimis pentru diagnostic la Spitalul Matei Balş din Capitală.
Bărbatul, întors din Nigeria, unde lucrează de mai mulţi ani, s-a prezentat cu simptome precum dureri, febră, diaree, deshidratare, a declarat Alexandru Baloi, managerul spitalului din Ploieşti, adăugând că pacientul este suspect de o boală infecţioasă precum Ebola, malarie sau febră tifoidă.
Un diagnostic va putea fi pus peste 72 de ore având în vedere că analizele vor fi efectuate de un laborator din Germania.
Ebola este o boală care cauzează auto-distrugerea celulelor din corp, efectul macro fiind scurgeri de sânge masive atât intern cât şi extern. În etapele sale finale, ebola poate să provoace victimelor convulsii, vomă şi sângerări din ochi şi urechi în timpul convulsiilor, împroşcând sângele. Ca urmare, toţi cei din apropiere pot fi infectaţi.
Rata mortalităţii în cazul infestării cu Ebola este de 60% conform medicilor, dar statisticile neoficiale arată că ea se poate ridica inclusiv la 90%.
Deşi se consideră că pentru tulpinile standard boala se transmite prin lichidele corpului, sânge şi contact direct, cercetători din Canada au arătat că cel puţin o altă tulpină de ebola s-a transmis de la porci la maimuţe care nu aveau contact - se crede că acest lucru s-a realizat pe calea aerului, prin picături fine aflate în suspensie. Strănutul unei persoane infestate, într-un avion, s-ar putea dovedi, în atari circumstanţe, fatal pentru cei din jur.
Nu există niciun tratament antiviral cunoscut, pentru infecţiile umane. Ebola a izbucnit recent în Africa de Vest ucigând 932 de persoane. Una din ţările afectate de flagel este Nigeria.