Un nou scandal în Poliţia Română: Şeful IPJ Prahova plasat sub control judiciar într-un dosar de corupţie

Marian Iorga (Screenshot)
Andrei Popescu
09.07.2021

Marian Iorga, şeful Poliţiei Prahova, a fost plasat, joi, sub control judiciar, de către procurorii DNA Bucureşti, într-un dosar de corupţie pentru fapte comise în perioada în care era comandantul Poliţiei Călăraşi, au declarat surse judiciare pentru ziarulincomod.ro.

Sursele au mai precizat că, în urma acestei măsuri, Marian Iorga nu mai este şeful IJP Prahova, deoarece nu ar mai avea dreptul de a-şi exercita funcţia începând de astăzi.

Totodată, pe mai multe grupuri de poliţişti circulă un mesaj aparent trimis de Iorga, prin care acesta îşi anunţă colegii că nu mai conduce Inspectoratul:

“Vă salut stimaţi colegi, vă mulţumesc pentru colaborare, începând de astăzi nu voi mai exercita funcţia de inspector şef. Vă asigur de respectul meu, a fost o onoare să lucrăm împreună”.

De asemenea, sursele citate au mai afirmat că şi Corpul de Control al ministrului de Interne şi Direcţia Control Intern din cadrul Poliţiei Române efectuează cercetări cu privire la activitatea IJP Prahova, dar şi a lui Marian Iorga, în calitatea de comandant al Inspectoratului.

Reamintim, în acest context, că Radu Duţu - poliţistul de proximitate care a intrat în centrul atenţiei publice după ce a strâns semnături pentru “Fără penali în funcţii publice”, fapt care i-a adus probleme la serviciu - a tras un semnal de alarmă, într-un interviu acordat Epoch Times, după studiul Transparency Internaţional care a relevat că Poliţia din România ocupă locul doi în UE privind mita şi corupţia în percepţia oamenilor.

Poliţistul a făcut un top al structurilor de poliţie care, în opinia sa, sunt cele mai vulnerabile la primirea de mită: - poliţia rutieră; - serviciile care eliberează permise de conducere; - subunităţile de poliţie din zonele rurale care sunt puncte de tranzit pentru transport de mărfuri sau material lemnos ori din zonele unde se săvârşesc frecvent infracţiuni silvice sau de braconaj; - serviciile de poliţie economică; - serviciile de poliţie care eliberează avize pentru portul de armament. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor