Un nou primar "penal" intră în ALDE. Ar putea deschide lista candidaţilor pentru Senat

Surd la nemulţumirile colegilor săi declanşate de intrarea în ALDE a numeroşi politicieni cu probleme penale, Tăriceanu şi-a atras în partid încă un membru cu dosar de corupţie.
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului (facebook.com)

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc - trimis în judecată pentru fapte de corupţie -, s-a înscris în ALDE, formaţiunea condusă de şeful Senatului şi ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele acestei formaţiuni politice, relatează Hotnews, citând news.ro.

Potrivit sursei citate, preşedintele ALDE Argeş, Simona Brătulescu, a declarat, luni, pentru News.ro că Pendiuc "şi-a depus adeziunea pentru a intra în echipa ALDE Argeş, adeziune care a fost validată" la sfârşitul săptămânii trecute. Brătulescu a mai precizat că numele lui Pendiuc este printre cele ale posibililor candidaţi la alegerile parlamentare, dar lista nu a fost încă definitivată.

Deşi Brătulescu a prezentat candidatura lui Pendiuc drept o posibilitate, nu o certitudine, surse politice susţin că Tudor Pendiuc ar urma să deschidă lista de candidaţi a ALDE Argeş pentru Senat.

Reamintim că Pendiuc este trimis în judecată pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între firma municipalităţii, S.C. Publitrans 2000 S.A. şi societăţile private CNCD S.A. şi S.C. Girexim Universal S.A, în folosul ultimelor două societăţi. Mai multe informaţii despre dosarul lui Pendiuc puteţi accesa aici

Mai amintim că înaintea lui Pendiuc, în ALDE au intrat mai mulţi politicieni cu probleme penale - precum Ovidiu Silaghi, Cristian David, Aristotel Căncescu, Ion Ariton, Mircea Moloţ etc. - ceea ce a stârnit tensiuni puternice în partid, mai multe voci cerând excluderea "penalilor" de pe listele electorale. Recent, vicepreşedintele tineretului ALDE, Cătălin Frangulea, a fost exclus din ALDE după ce a recomandat, printr-o scrisoare deschisă, "ca niciun candidat aflat în orice fază a urmării penale sau condamnat pentru fapte de corupţie, asociate corupţiei, incompatibilitate sau trafic de influenţă să nu aibă dreptul de a reprezenta partidul în viitoarele alegeri."

Mai nou, trei dintre liderii formaţiunii, senatorul Vasile Nistor, copreşedinte executiv, deputatul Aurelian Ionescu, preşedinte ALDE Ialomiţa, şi deputatul Cătălin Drăguşanu, copreşedinte ALDE Neamţ au acuzat că unii parlamentari ALDE, în frunte cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţin deschis lupta anti-Justiţie, iar filialele partidului sunt obligate să preia aceste mesaje distructive şi să le răspândească în teritoriu.