Iohannis îl înţeapă pe Tăriceanu: Unii nu au reuşit să scape de acea scenarită a anilor '90
alte articole
Acuzat de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, că ar fi prizonierul unei structuri de forţă care îl şantajează, preşedintele Klaus Iohannis lansează la rândul său ipoteza că liderul ALDE nu a reuşit să scape "de acea scenarită a anilor '90".
"Arăt eu ca un om care se teme de ceva sau simte o presiune? Nu. Sunt fantezii electorale ale unora sau altora care, în loc să vină cu câteva proiecte serioase pentru România, creează scenarii. Cred că unii nu au reuşit să scape de acea scenarită a anilor '90. Nu, nu sunt captiv în nicio structură, nu mă tem de nicio evoluţie şi sunt convins că oamenii simt acest lucru şi, în final, cred că această abordare face parte din acea abordare retrogradă, anti-justiţie, anti-progres, anti-instituţii puternice.
Este regretabil că avem astfel de politicieni profilaţi care au un discurs de acest tip. Însă, în contrapartidă sunt bucuros că avem şi politicieni care au discurs pro-democraţie, pro-stat de drept, pro-instituţii care luptă efectiv şi eficient cu corupţia din România", a declarat Iohannis.
Întrebat de presă dacă îl îngrijorează discursul anti-justiţie tot mai pregnant al unor politicieni, şeful statului şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi cât de curând taxaţi la urne de alegători.
"Este interesantă această conjuctură în care unii politicieni, unii dintre ei care au avut cele mai înalte funcţii din stat, au impresia că mesajele anti-justiţie sunt bune pentru campania electorală. Eu îmi doresc foarte mult ca alegătorul să dovedească că mesajele anti-justiţie sunt cea mai proastă cale. Eu sunt convins că România este ţara care va reuşi să scape de corupţie şi va avea o justiţie întărită.
Dar se vede că, acum, în pregătirea campaniei, sunt politicieni care mizează, din păcate, şi sper să fie sancţionaţi de electorat, pe un discurs anti-justiţie. Instituţiile sunt suficient de puternice, dar eu sper să fie şi alegătorul convins că nu acest mesaj anti-justiţie duce România mai departe, ci că este un mesaj retrograd care ne-ar duce înapoi într-o zonă în care nu dorim să ne ducem", a mai precizat Klaus Iohannis.