Lider al tinerilor ALDE, dat pe uşă afară: Partidul ar trebui redenumit Alianţa Dictatura Penalilor

A cerut criterii de integritate pentru candidaţii de la alegerile parlamentare iar în scurt timp a fost dat pe uşă afară din partid. Este povestea vicepreşedintelui TLDE, Cătălin Frangulea, care acuză conducerea ALDE că le "pune pumnul în gură" tinerilor care cer schimbarea la faţă a partidului.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

La scurt timp după ce a cerut excluderea "penalilor" de pe listele pentru alegerile parlamentare, demers susţinut de mai mulţi colegi de-ai săi, vicepreşedintele tineretului ALDE, Cătălin Frangulea, a fost exclus din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

"În urmă cu doar câteva zile am transmis, printr-o scrisoare deschisă preluată cu multă amabilitate de instituţiile de presă, un apel către colegii din Tineretul ALDE de a adopta astăzi, în şedinţa BPN, un set de criterii de integritate pentru viitorii candidaţi. Pe scurt, am recomandat ca niciun candidat aflat în orice fază a urmării penale sau condamnat pentru fapte de corupţie, asociate corupţiei, incompatibilitate sau trafic de influenţă să nu aibă dreptul de a reprezenta partidul în viitoarele alegeri.

Vineri am descoperit că propunerea formulată de mine - şi susţinută de mai mulţi colegi - a dus la anularea şedinţei Biroului Politic Naţional al Tineretului ALDE. La solicitarea conducerii centrale a ALDE, întâlnirea de sâmbătă a fost anulată, urmând a fi reprogramată peste o săptămână, în Bucureşti, doar în prezenţa celor doi co-preşedinţi ai partidului.

Totuşi, sâmbătă, cele două facţiuni TC şi TLR, căci vorbim despre facţiuni şi nu grupuri din moment ce susţin penalii, s-au întâlnit în şedinţe separate şi au decis excluderea mea din partid doar pentru că am avut curajul să iau poziţie faţă de deciziile conducerii seniorilor", a declarat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, Cătălin Frangulea.

Potrivit fostului vicepreşedinte TLDE, criteriile de integritate solicitate de preşedintele executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor şi de deputatul Aurelian Ionescu, reprezintă un demers normal care vine în concordanţă cu ceea ce aşteaptă alegătorii de la partidul din care fac parte.

"Prin încercarea de a suprima acţiunile celor care nu îşi doresc persoane certate cu legea în partid, conducerea ALDE demonstrează că nu a înţeles valorile liberale şi democratice pe care le tot promovează în faţa alegătorilor. În urma scrisorii mele de vineri, toţi se întrebau de unde sunt: de la TC sau de la TLR? Răspunsul este simplu domnilor, sunt de la ALDE! Şi nu de la Partidul Comunist Român sau de la Spălătoria Nufărul, după cum începe să semene în ultima vreme organizaţia politică condusă de domnii co-preşedinţi Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Din păcate, ALDE pare a fi acaparat de un grup de interese ce protejează oamenii certaţi cu legea şi denumirea partidului de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a devenit Alianţa Dictatura Penalilor. Prin îndepărtarea celor care sunt incomozi seamănă tot mai mult cu un partid de origine sovietică. Acum înţeleg şi de ce domnul deputat Aurelian Ionescu i-a cerut demisia domnului Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de co-preşedinte ALDE", a acuzat Cătălin Frangulea.

În opinia politicianului, gestul, fără precedent în scurta istorie a acestui partid, reprezintă un asalt al seniorilor împotriva unei iniţiative de bună credinţă venite din zona tineretului, pentru că nimeni nu ar putea propune un set de reguli de integritate în orice alt scop decât creşterea calităţii viitorului Parlament şi nimeni nu s-ar putea opune decât dacă promovează interese personale sau de grup.

"În urma intervenţiei conducerii centrale, tineretul ALDE a încetat să mai fie reprezentativ. Conducerea centrală ne-a demonstrat că avem dreptul să existăm în acest partid doar în măsura în care imităm comportamentul seniorilor, oricare ar fi acesta. Pentru un partid declarat liberal, o astfel de atitudine este inadmisibilă. Pentru un partid democratic, decizia conducerii de a permite tinerilor să se întâlnească doar în prezenţa celor doi co-preşedinţi, domnii Tăriceanu şi Constantin, este de neacceptat.

De ce nu au permis domnii co-preşedinţi ca tinerii să decidă prin vot deschis privind adoptarea criteriilor de integritate? De ce îşi doresc domnii Tăriceanu şi Constantin ca şedinţele tineretului să se desfăşoare doar cu domniile lor la prezidiu? Există un singur răspuns: Conducerea ALDE se opune criteriilor de integritate, chiar dacă asta înseamnă să se opună şi propriului său tineret", a concluzionat fostul vicepreşedinte TLDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne