Turcescu: Primăria Capitalei se transformă în SC Firea SRL!

După ce a convins majoritatea PSD-ALDE să aprobe înfiinţarea unei firme pentru construcţia de locuinţe sociale în subordinea primăriei, Gabriela Firea vrea, mai nou, şi firmă de consultanţă şi imobiliare. Plus turism.
Ana Ion
29.09.2016

alte articole

Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Ana Ion
29.09.2016

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să înfiinţeze, pe şest, o firmă a Primăriei Bucureşti - Centrul Zonal pentru Dezvoltare Metropolitană Bucureşti, a anunţat joi, înainte de şedinţa de Consiliu General (CGMB), consilierul PMP Robert Turcescu.

Potrivit Hotnews, Turcescu a precizat că, deşi Consiliul General nu a aprobat încă înfiinţarea societăţii, s-au făcut deja demersuri la Registrul Comerţului privind disponibilitate şi rezervarea firmei. Potrivit actului constitutiv, principalul obiect de activitate al firmei este activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, iar la obiectele secundare - realizarea de sondaje de opinie, activităţi imobiliare şi de turism.

Act constitutiv (Robert Turcescu)
Act constitutiv (Robert Turcescu)

Act constitutiv, pagina 2 (Robert Turcescu)
Act constitutiv, pagina 2 (Robert Turcescu)

"Un document circulă deja pe holurile şi prin birourile Primăriei Capitalei, dar este din nou în situaţia de a nu fi supus unei dezbateri publice. Este un proiect de hotărâre în care se vorbeşte despre înfiinţarea societăţii SC Centrul Zonal pentru Dezvoltare Metropolitană Bucureşti SRL. Este un proiect a cărui autenticitate nu o poate contesta nimeni câtă vreme s-au făcut demersuri la Registrul Comerţului privind disponibilitate şi rezervarea firmei şi poartă şi un număr - 3416585/22 august 2016. De fapt, este vorba de transformarea PMB în SRL, i-aş spune chiar Firea SRL pentru că această societate comercială cu răspundere limitată pe care vrea să o înfiinţeze doamna primar general ar urma să aibă ca principal obiect de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Foarte interesant este ce presupune înfiinţarea acestei societăţi în activităţile secundare", a declarat Robert Turcescu.

Obiectele secundare de activitate sunt: cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate; administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract; activităţi ale direcţiilor, birourilor administrative centralizate; activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării; activităţi de arhitectură; activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea; activităţi de testări şi analize tehnice; cercetare - dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste; activităţi de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice; alte activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice; alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică; activităţi de servicii suport combinate; alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi; servicii de activitate publică generală; alte forme de învăţământ; activităţi de suport pentru învăţământ; activităţi de creaţie artistică; alte activităţi recreative şi distractive; alte activităţi de servicii.

"Prin înfiinţarea acestei societăţi se încearcă practic transformarea PMB într-un SRL. Practic ar urma să fie anihilată atât activitatea CGMB cât şi răspunderea pe care, în mod firesc, cetăţenii, atunci când au votat-o pe d-na Firea ca Primar General, i-au dat această încredere să rezolve problemele oraşului", a mai precizat Turcescu.

Proiect de Hotărâre de Consiliu (Robert Turcescu)
Proiect de Hotărâre de Consiliu (Robert Turcescu)

În replică la acuzaţiile lui Turcescu, Primăria Capitalei a precizat că proiectul respectiv de hotărâre nu se află pe Ordinea de zi a şedinţei de Consiliu General care se desfăşoară astăzi şi nu este o iniţiativă a Primarului General.

"Vă precizăm că, în acest moment, există zeci de iniţiative ale foştilor sau actualilor consilieri generali, ori iniţiative cetăţeneşti, aflate în diverse stadii ale circuitului de avizare, la direcţiile de specialitate, Direcţia Juridică şi la Direcţia de Asistenţă Tehnică şi Juridică. Respingem pe această cale orice interpretare făcută pe acest subiect şi considerăm că este încă o încercare de intoxicare a opiniei publice cu scopul de a afecta imaginea Primarului General în contextul apropiatei campanii electorale".

Reamintim că, recent, la iniţiativa Gabrielei Firea, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale pentru construirea de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii apartamentelor cu destinaţia de locuinţe sociale şi nu mai demult de astăzi, aceeaşi majoritatea PSD-ALDE din CGMB a încuviinţat înfiinţarea a două societăţi comerciale în subordinea Primăriei Sector 1, societăţi al căror obiect de activitate este incert.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor