Un an de la Colectiv. Cioloş: "Cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi"

Multe lucruri au fost scoase de sub preş după momentul Colectiv şi se lucrează la ele, a declarat Cioloş, adăugând că cel mai important lucru este schimbarea mentalităţilor. Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care premierul a fost "hărţuit" de jurnaliştii deloc dispuşi să-l lase să aprindă o lumânare înainte să dea declaraţii.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Venit duminică în faţa Clubului Colectiv pentru a depune un buchet de flori în memoria tinerilor ucişi de incendiul declanşat pe 30 noiembrie 2015, premierul Cioloş a declarat că sunt multe lucruri care trebuie schimbate după tragedia de anul trecut, inclusiv la nivelul Guvernului, a administraţiei şi în sistemul de sănătate şi că cel mai greu, dar totodată necesar lucru este să putem schimba mentalităţi, relatează news.ro. Premierul a precizat însă că "încet, încet", unele lucruri au fost "scoase la suprafaţă", după ce până acum au fost ignorate.

"Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivelul Guvernului şi la nivel de administraţie sunt multe lucruri care trebuie schimbate", a declarat premierul, potrivit sursei citate, după ce a depus un buchet de flori şi a aprins o lumânare în faţa clubului Colectiv.

Vorbind despre problemele din sistemul de sănătate şi din sistemul de intervenţie în caz de urgenţă, Cioloş le-a caracterizat drept "lucruri despre care nici nu îndrăzneam să vorbim", fiind "puse sub preş" ani de zile, dar care acum au început să fie scoase la suprafaţă.

Dincolo de schimbarea legilor şi a regulamentelor, "cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi", a opinat premierul, acest mesaj fiindu-le adresat inclusiv jurnaliştilor care l-au urmărit pe Cioloş din momentul în care a ajuns la Colectiv, refuzând să aştepte până când premierul depune florile şi aprinde o lumânare pentru a-i lua acestuia declaraţii de presă.

Deranjat că jurnaliştii au continuat să-l urmărească inclusiv după ce i-a rugat să aştepte pentru declaraţii până îşi aduce omagiul victimelor din Colectiv, premierul a afirmat că "nu ne vom însănătoşi niciodată" cu o astfel de atitudine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne