De ce nu a discutat Cioloş cu protestatarii unionişti

Cum actualul Guvern mai are doar două luni până la alegeri, premierul Dacian Cioloş nu a considerat oportun să stea de vorbă cu unioniştii care au manifestat în Capitală.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Premierul Dacian Cioloş nu a vrut să discute cu unioniştii care au participat la Marşul Luptă pentru Basarabia pentru că actualul Guvern mai are doar două luni până la alegerile parlamentare şi nu ar fi putut vorbi despre ceea ce se va întâmpla după aceea.

"Au fost destul de clari în declaraţiile lor (unioniştii — n.r.) că vor discuţii cu oameni politici care îşi pregătesc programele de guvernare. Noi mai avem două luni de guvernare, nu văd ce am fi putut discuta despre ceea ce ar urma sa se facă după aceea. (...) Nu vreau să intru în dezbateri electorale.

Vă reamintesc că la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale în acest weekend. La noi se intră în campanie electorală în curând. Cred că astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice exact aşa cum s-a întâmplat şi e foarte bine aşa", a declarat luni premierul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Unioniştii s-au retras, duminică spre seară, din Piaţa Universităţii, unde-şi instalaseră corturi, determinaţi să rămână până când clasa politică va deschide discuţii cu ei pe tema proiectului reunirii Basarabiei cu ţara mamă.

Decizia părăsirii Pieţei şi a încetării protestului, declanşat sâmbătă, când mii de oameni au ieşit pe străzi în Marşul Luptă pentru Basarabia, a fost luată în urma discuţiilor dintre liderul manifestanţilor, George Simion şi reprezentanţii partidelor politice.

Reprezentanţii unioniştilor au fost primiţi de PSD, PMP, USR şi ALDE, partide care şi-au exprimat susţinerea faţă de solicitările protestatarilor. Singurul partid cu care nu a reuşit să stabilească o legătură este PNL, a declarat Simion, precizând că discuţiile cu liderii politici vor continua până când tema unirii nu va ajunge pe agenda principală a viitoarei guvernări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne