PACT susţine lupta lui Vlad Voiculescu cu Sistemul. „La un an de la Colectiv, impostura şi corupţia pot ucide la fel de uşor”

La împlinirea unui an de la incendiul de la clubul Colectiv, vechii politicieni din România şi protejaţii lor din instituţii îşi bat joc de memoria victimelor şi de milioane de români, acuză tinerii de la PACT.
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) consideră revoltătoare situaţia descoperită de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la spitalul Floreasca privind barocamera care nu poate fi folosită pentru pacienţii cu arsuri grave, ci doar pentru tratamente antiîmbătrânire, reiese dintr-un comunicat remis sâmbătă redacţiei.

Barocamera de la Spitalul Floreasca, pentru care au fost cheltuite 3,4 milioane de lei, nu poate fi folosită pentru tratarea arsurilor, ci este dotată pentru tratamente antiageing sau pentru tonifierea pielii. La inaugurare, barocamera de la Floreasca a fost prezentată de către fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ca fiind cea mai modernă din ţară pentru tratamentul pacienţilor arşi.

Ca urmare a acestei dezvăluiri făcute de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, PACT consideră că, la împlinirea unui an de la incendiul de la clubul Colectiv, vechii politicienii din România şi protejaţii lor din instituţii îşi bat joc de memoria victimelor şi de milioane de români.

„Totodată, situaţia de la spitalul Floreasca din Capitală ne demonstrează că, din nefericire, lecţia cazului Colectiv nu a fost învăţată de către decidenţi, iar statul român este în continuare complet nepregătit să-şi salveze proprii cetăţeni în eventualitatea unei tragedii similare. Ministrul Vlad Voiculescu a adăugat că, într-un astfel de caz, cei mai mulţi răniţi ar fi trimişi în străinătate, în ţară putând fi îngrijiţi doar 10-20”, se arată în comunicatul celor de la PACT.

Totodată, PACT susţine eforturile ministrului Vlad Voiculescu de a scoate la iveală uriaşele nereguli din sistemul medical, cauzate fie de corupţie, fie de incompetenţă şi sprijină reformarea profundă a acestuia: România pe bune poate exista doar cu un sistem medical orientat către pacient.

Soluţiile pentru sistemul de sănătate propuse de PACT în programul său politic "România pe bune" se regăsesc aici.