Cioloş: O Românie fără corupţie, cu o clasă politică responsabilă, nu sunt iluzii, cum spune Dragnea

Un proiect de guvernare după alegerile parlamentare ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, principii transpuse apoi în decizii politice, în fapte, a opinat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

O Românie fără corupţie, o Românie cu o clasă politică responsabilă, o Românie guvernată cu bun simţ nu sunt iluzii, aşa cum pretinde preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat vineri, pentru Agerpres, premierul Dacian Cioloş.

„Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 decembrie ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, nu numai declarativ, principii transpuse în decizii politice, în fapte, în politici publice. O Românie fără corupţie, o Românie cu o clasă politică responsabilă, o Românie guvernată cu bun simţ nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea. Sunt pietre de temelie necesare pentru dezvoltarea ţării.

Pentru mine, este singura cale pe care sunt pregătit să mi-o asum. Nu alături de orice partid, nu de dragul de a continua într-o funcţie sau alta, ci doar împreună cu cei care îşi asumă aceste valori. Aceasta a fost ideea lansării Platformei 'România 100' şi aceasta este cheia discuţiilor pe care le am şi le voi avea cu partidele care susţin această platformă”, a precizat Dacian Cioloş.

Întrebat în legătură cu declaraţia sa prin care face apel la PNL şi USR să nu-i folosească imaginea în campanie, şeful tehnocraţilor a replicat că cele două partide pot folosi „principiile şi portofoliul de proiecte” expuse în Platforma 'România 100'.

„Atât PNL, cât şi USR au anunţat public că susţin Platforma 'România 100'. În măsura în care susţinem valorile din conţinutul acesteia, nu văd o problemă ca, în contextul promovării Platformei 'România 100', să fie folosite atât principiile şi portofoliul de proiecte, cât şi elemente vizuale de pe site-ul platformei. În rest, atât PNL, cât şi USR au propriile strategii de campanie, în funcţie de programele de guvernare şi de priorităţile lor”, a punctat Dacian Cioloş.