Anatol Şalaru: Igor Dodon este omul vândut tuturor celor care au vrut să-l cumpere

Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru. (facebook.com/ministerul apărării al rm)
Ştefan Sârbu
24.05.2020

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, susţine că izolarea lui Igor Dodon de către omologii săi din Uniunea Europeană şi, mai ales de către ţările vecine România şi Ucraina, este rezultatul şi certitudinea aşa-numitei politici externe echilibrate care s-a transformat într-o izolare cvasitotală a lui, dar, şi a Republicii Moldova, ce nu lasă loc de interpretări: pur şi simplu preşedinţii celorlalte state nu vor să aibă de a face cu el.

„Dacă în interiorul Republicii Moldova efectul imaginilor cu Igor Dodon luând bani de la Plahotniuc este egal cu numărul celor care înţeleg gravitatea faptelor actualului preşedinte, în plan extern imaginile publicate au un efect devastator.

Justificările despre cum încearcă „oligarhii” să-l destabilizeze emoţional pot fi crezute de o parte a cetăţenilor Republicii Moldova, dar sub nicio formă nu vor fi crezute în plan extern. În faţa colegilor săi preşedinţi, Igor Dodon arată ca un om prins cu pantalonii în vine în sala de bal a reginei”, scrie politicianul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, naraţiunea lui Igor Dodon despre cum el de fapt a jucat un fel de teatru (la cât de natural este în imagini ar putea concura la premiile Oscar) împreună cu serviciile secrete ruseşti pentru a-l da jos pe Plahotniuc îl îngroapă şi mai mult în planul colaborării/comunicării cu omologii săi.

„Care preşedinte, al cărei ţări mai acceptă să discute cu un omolog al său care, singur şi nesilit de nimeni, declară că a colaborat nu cu serviciile secrete ale ţării sale, dar cu unele străine, în cazul lui Dodon cele ruseşti, pentru a da jos un oponent politic, fie el şi oligarh?”, întreabă retoric fostul ministru al Apărării.

În opinia preşedintelui executiv PUN, în noul context creat de apariţia imaginilor cu sacoşa cu bani opoziţia trebuie să continue izolarea internă a lui Dodon şi să facă front comun contra acestuia, fiecare pe segmentul lui. „Singurii adversari ai partidelor pro-europene şi unioniste dar, în egală măsură, şi al Republicii Moldova sunt Igor Dodon şi propriile noastre neputinţe generate de orgoliu.”

Poate între timp înţelege şi Pavel Filip că susţinerea acordată lui Igor Dodon şi perpetuarea guvernării actuale este un dezastru pentru Republica Moldova iar el este complicele unui om vândut tuturor celor care au vrut să-l cumpere, a ţinut să sublinieze Anatol Şalaru, precizând că încă nu este târziu ca Pavel Filip să revină în rândurile frontului anti-Dodon şi pro-european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor