Udrea, audiată ca martor la DNA într-un dosar de corupţie: "Eu nu cred în coincidenţe"

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a fost audiată, miercuri seara, în calitate de martor, de procurorii DNA într-un dosar în care este vizat primarul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, supranumit "Pinalti".

"Am să lămuresc orice problemă. Am fost audiată ca martor în legătură cu o activitate a primarului Gheorghe Ştefan, de prin 2011, cred. Pe lucrări pe hotărârea de guvern 577. Am dat o explicaţie despre cum funcţiona acest program. Am explicat, ca ministru, cum funcţiona acest program. Am dorit să vin foarte repede, nu am vrut să amân declaraţia, înţeleg că dosarul trebuie închis. (...) Toate solicitările, că erau de la Gheorghe Ştefan, că erau de la oricare alt primar din ţară sau preşedinte de Consiliu Judeţean, urmau procedura legală şi cutuma", a declarat Elena Udrea, la ieşirea din sediul DNA unde a stat mai bine de două ore, potrivit Realitatea.net

Întrebată de jurnalişti dacă este o coincidenţă faptul că a fost chemată la audieri cu două zile înainte de începerea campaniei electorale, prezidenţiabilul PMP a replicat: "Eu nu cred în coincidenţe"

La începutul anului, Gheorghe Ştefan a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru fapte de corupţie şi care au dispus anchetarea sa sub control judiciar.

Potrivit DNA, "din 2009, Gheorghe Ştefan a administrat în fapt SC Strong Montaj SA (fostă SC Tehnoutilaj SA), prin interpuşi care au acceptat să figureze formal ca asociaţi şi administratori. SC Strong Montaj SA a încheiat şi a executat contracte pentru realizarea unor lucrări cu diferiţi clienţi şi a achiziţionat, de la o serie de furnizori, bunuri şi servicii, acte de comerţ, în efectuarea cărora s-a implicat Gheorghe Ştefan, incompatibile cu funcţia pe care o deţinea, menite să-i aducă sume de bani necuvenite."

Procurorii susţin, de asemenea, că edilul s-ar fi folosit de influenţă pe care o avea ca şef al PDL pentru a direcţiona bani publici către firme ale unor apropiaţi care erau în parteneriat cu propria societate comercială. O parte din banii respectivi veneau de la Ministerul Dezvoltării Regionale, au explicat anchetatorii.