Udrea, despre mituirea primarilor: "N-au primit bani de doi ani, iar acum, înainte de campanie, primesc 500 de mil. de euro"

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, a precizat sâmbătă, la Realitatea TV, că a doua rectificare bugetară plănuită de Guvernul Ponta, prin care primarii vor primi fonduri suplimentare de peste 500 de milioane de euro, reprezintă o încercare de a cumpăra sprijinul acestora înainte de alegeri.

"Mai are cineva vreun dubiu că acest Guvern cu domnul Ponta în frunte face orice să câştige voturi? E o încercare de a cumpăra sprijinul primarilor în campanie. Domnul Ponta va acorda sprijin, cu ajutorul domului Dragnea, pe proiecte de la care primarii aşteaptă fonduri de doi ani, cu speranţa că, după aceea, vor aduce voturi domnului Ponta. Nu spune nimeni că primăriile n-au nevoie de bani pentru proiecte. Dar doi ani de zile primarii n-au primit niciun ban, nu i-a băgat nimeni în seamă. Acum, pentru că e nevoie de voturile lor, li se dau bani", a declarat Elena Udrea.

Liderul PMP este de părere că motivul pentru care edilii primesc bani acum, înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, este că prezidenţiabilul PSD Victor Ponta are nevoie de voturi şi implicit de sprijinul acestora.

"Aceste primării care n-au primit niciun ban până acum au nevoie acum, la 3 luni până la finalul anului, de 500 de milioane de euro? Aşa ceva nu există, vă spun eu, care am fost ministru, acest buget ar fi fost poate suficient pentru un an. Motivul pentru care banii se dau acum, înainte de campanie, nu la începutul anului, e că Victor Ponta nu are voturi cu care să iasă preşedinte: ordonanţa primarilor, acum banii aceştia care sunt daţi", a adăugat Elena Udrea.

"Aşa e obişnuit PSD să câştige, cu metoda Dragnea, cu morţi care votează, cu oameni plătiţi pentru a vota, cu alţii care erau în străinătate şi află că au votat aici. Închei spunând că nu pot ei fura cât pot românii vota", a concluzionat aceasta.