Ucraina: Atentat terorist la Harkov, în timpul "Marşului Demnităţii"

"Marşul Demnităţii" din Ucraina, organizat duminică cu ocazia comemorării evenimentelor care au dus la alungarea preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici, a fost lovit de un atentat terorist. Trei persoane au fost ucise şi alte 10 au fost rănite într-o explozie cu bombăn oraşul estic Harkov, cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina.
Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, soţia preşedintelui ucrainean, Marina Poroshenko, Petro Poroshenko, preşedintele german Joachim Gauck, şi alţii la Marşul Demnităţii în Kiev, 22 februarie 2014 (SERGEI SUPINSKY/AFP/Getty Images)
Andrei Pricopie
22.02.2015

Duminica, în timpul "Marşului Demnităţii" din Ucraina, organizat cu ocazia comemorării evenimentelor care au dus la alungarea din ţară a preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici, a avut loc un atentat terorist. Trei persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite într-o explozie cu bombă în oraşul estic Harkov, cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Ministerul de Interne ucrainean a declarat că explozia s-a datorat unui "dispozitiv exploziv necunoscut", incidentul fiind catalogat drept un act terorist, potrivit AFP.

Aproximativ 500 de persoane participau la marş în timpul atentatului, care a fost atribuit separatiştilor, relatează BBC News.

În acest timp, în Piaţa Independenţei din Kiev - Euromaidan - "Marşul Demnităţii" continuă, mii de oameni aflându-se în piaţă, printre care şi preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cu această ocazie manifestanţii au onorat şi memoria celor ucişi cu un an în urmă de lunetişti în timpul protestelor de la Kiev. Cu o zi în urmă, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acuzat public Rusia de implicare directă în acele atacuri sângeroase care au dus la moartea a zeci de protestatari.

Potrivit ONU, aproape 5.700 de oameni şi-au pierdut viaţa din aprilie, când au izbucnit luptele din estul Ucrainei şi nu mai puţin de 1,5 milioane de oameni şi-au părăsit casele.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor