Ucraina aplică interdicţii împotriva a 10 legiuitori francezi care au vizitat Crimeea

Ucraina a inclus oficial pe o listă neagră un grup de legiuitori francezi care au făcut o vizită în regiunea Crimeea.
Preşesedintele Parlamentului crimeea Vladimir Konstantinov (st) discută cu Thierry Mariani, legiuitor de dreapta din partidul francez UMP, la Consiliul de Stat din Simferopol, 23 iulie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
31.07.2015

Ucraina a inclus oficial pe o listă neagră un grup de legiuitori francezi care au făcut o vizită în regiunea Crimeea.

Serviciul ucrainean pentru Securitatea Naţională (SBU) a impus joi interdicţii pentru 10 membri de dreapta din camerele inferioară şi superioară ale Parlamentului francez, interzicându-le să intre în ţară timp de 3 ani.

SBU a susţinut că vizita lor în Crimeea este dăunătoare pentru “securitatea naţională” a ţării, adăugând că mişcarea “a afectat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.”

Majoritatea legiuitorilor sunt membri ai Partidului Republican francez al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Vizita lor a avut loc în ciuda unor avertizări oficiale din partea guvernului francez. Parisul vede anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, care a avut loc după un referendum în martie 2014, drept o “ocupaţie”.

În 16 martie 2014, oamenii care locuiesc în peninsula Crimeea au votat în favoarea anexării Crimeei la Federaţia Rusă, după ce o criză politică adâncă în capitala ucraineană Kiev a dus la alungarea de la putere a fostului preşedintele Viktor Ianukovici.

Alipirea Crimeei a atras o serie de sancţiuni din partea Uniunii Europene şi SUA împotriva Rusiei care, la rândul său, a interzis importul de produse alimentare din mai multe ţări europene.

Parlamentarii francezi au folosit weekendul petrecut în Crimeea pentru a-l lăuda pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru promovarea standardelor de viaţă în regiune.

O călătorie similară este planificată pentru luna octombrie de către mai mulţi membri ai Mişcării de opoziţie Cinci Stele din Italia. Unii membri ai grupului politic au pus sub semnul întrebării eficienţa embargourilor asupra Rusiei, susţinând public că războiul comercial care a rezultat în urma aplicării sancţiunilor reciproce a afectat serios veniturile fermierilor din sudul Europei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor