Actorul francez Gerard Depardieu are interdicţie de a intra în Ucraina

Gerard Depardieu, cetăţean al Rusiei, în Belgrad, 4 septembrie 2014.
Gerard Depardieu, cetăţean al Rusiei, în Belgrad, 4 septembrie 2014. (ALEXA STANKOVIC/AFP/Getty Images)

Actorul francez Gerard Depardieu are interdicţie să pătrundă în Ucraina la cinci ani după ce a făcut câteva comentarii publice anti-ucrainene, conform Yahoo News.

O purtătoare de cuvânt pentru Serviciul Securităţii Naţionale a Ucrainei (SBU) a confirmat că actorului, în vârstă de 66 de ani, i-a fost interzisă intrarea în ţară, fără a oferi motive specifice pentru această decizie.

Ministerul Culturii ucrainean i-a identificat anterior pe Depardieu şi alte staruri internaţionale de cinema, care au manifestat atitudini prietenoase faţă de Rusia, ca fiind ameninţări pentru securitatea naţională a Ucrainei.

Cel mai recent, Depardieu a atras furia autorităţilor ucrainene prin susţinerea anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

De fapt, Depardieu a înfuriat deja liderii pro-Occident din Kiev prin închegarea unei prietenii strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi pentru că, la un moment dat, chiar ar fi negat existenţa unei Ucraine independente.

“Iubesc Rusia şi Ucraina, care este parte a Rusiei”, a fost citat actorul afirmând în 2014 la un festival de film în capitala letonă Riga.

Depardieu nu a negat niciodată că a făcut acele comentarii sau că are relaţii călduroase cu Putin. Totuşi, rămâne neclar dacă interdicţia va fi extinsă şi asupra filmelor în care joacă actorul francez.

Pentru a evita impozitele exagerate din ţara sa natală, Franţa, Depardieu a obţinut cetăţenia rusă în 2013.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.